Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při výbuchu v Loučce zemřela žena a tři děti: Oběti pohřbili! Podezřelý (31) z vraždy ve vážném stavu!

Aktualizováno -
6. května 2022
19:26
Autor: ČTK - 
6. května 2022
12:09

Muž zraněný při dubnovém výbuchu rodinného domu v Loučce na Vsetínsku je v ostravské fakultní nemocnici ve vážném stavu. Na dotaz ČTK to v pátek uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová. Policie spolu s hasiči pracuje na objasnění příčiny výbuchu a následného požáru, řekla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Po explozi byla v sutinách nalezena těla ženy a tří dětí. Případ policie prověřuje pro podezření z vraždy.

Ženu i děti vedla v uplynulých dnech policie v databázi pohřešovaných. „Specialisté z kriminalistického ústavu nám 4. května ze zajištěných vzorků DNA potvrdili totožnost zemřelých osob. Jedná se skutečně o čtyři pohřešované členy rodiny. Kriminalisté nadále úzce spolupracují s hasiči na objasňování příčiny vzniku výbuchu a následného požáru,“ uvedla Kyšnerová.

K už dříve dokončeným soudním pitvám nalezených těl se policie nechce vyjadřovat. „S ohledem na probíhající prověřování nemůžeme výsledek pitev v tuto chvíli jakkoliv komentovat,“ řekla policejní mluvčí. FTV Prima v pátek uvedla, že oběti výbuchu byly v tento den pohřbeny při skromném obřadu.

Při výbuchu utrpěl těžké zranění jednatřicetiletý muž. Fakultní nemocnice v Ostravě ho přijala ve vážném stavu. „Stav pacienta zůstává beze změn,“ uvedla Petlachová. Zdali jde o člověka, který je z vraždy podezřelý, policie oficiálně nepotvrdila. „S podezřelým i nadále kvůli jeho zdravotnímu stavu nelze provádět úkony trestního řízení,“ zopakovala dnes Kyšnerová.

Rodinný dům na jižním okraji obce, která má zhruba 800 obyvatel, explodoval 24. dubna brzy ráno. Výbuch budovu výrazně poničil, část domu se zřítila. Rodina, která v domě žila, nebyla podle starosty obce Jaromíra Kořístky (nez.) problémová. Den po výbuchu uvedl, že šlo o tři děti s matkou pocházející ze Slovenska a otce, který byl Čech. V domě podle něj bydleli necelé čtyři roky.

Video  Dům v Loučce, kde zemřely tři děti a žena  - Blesk.cz - Slávka Červená
Video se připravuje ...

 

kralovna-vsech-mori ( 6. května 2022 14:36 )

Tragedie, hrozná. Ale jak přišli na to že to udělal ten muž?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání