Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada mrtvého bezdomovce: Samotářského seniora našli s řeznými ranami! Vrah stále uniká

Autor: VaB - 
11. května 2022
13:25

Před devíti lety stále neznámý pachatel v Liberci brutálně zabil místního bezdomovce (†74). Muže, který se v té době živil hlavně sběrem barevných kovů. Tělo oběti bylo nalezeno 17. května 2013, bezdomovec utrpěl závažná řezná poranění.

Kriminalisté napříč republikou v tomto roce sázejí kromě svých zkušeností i na novou metodu. Do všech věznic nechali vyvěsit kalendáře s pomníčky, tedy s nevyřešenými případy. Doufají totiž, že si odsouzenci na něco vzpomenou nebo o případu budou něco vědět.

Ve většině případů jde o vraždy, nechybí ale i pohřešované či hledané osoby. Jedním z mnoha dalších případů je i vražda muže bez domova v Liberci. „17. května 2013 bylo libereckým policistům oznámeno nalezení mužského těla bez známek života s četnými řeznými poraněními, a to ve Vratislavicích nad Nisou, což je liberecká městská čtvrť,“ uvedli policisté.

Vyšetřováním se jim podařilo zjistit, že jde o samotářského muže (†74) bez domova. Lidé ho mohli často potkávat třeba v nákupních centrech v Liberci. Živý byl naposledy viděn čtyři dny předtím, než ho objevili mrtvého.

Kromě odsouzených se ale na policisty může obrátit i široká veřejnost. „Pokud byste měli jakékoliv informace, které by nám mohly pomoci s objasněním případů, zašlete je prosím na e-mail: kalendar@pcr.cz. Děkujeme!“ dodali policisté.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání