Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Trojnásobná vražda v Kostelci na Hané šokovala i otrlé kriminalisty: Hrozivé detaily brutálního zločinu

  • Autor: jel,ČTK - 
    Aktualizováno -
    2. 5. 2022
    12:50
    2. 5. 2022
    11:33

    V pátek došlo v Kostelci na Hané na Přerovsku ke zločinu tak brutálnímu, že šokoval i otrlé kriminalisty. Ze spáchání trojnásobné vraždy tří členů rodiny policie v pondělí obvinila devětadvacetiletého muže. Ten měl chladnokrevně a surově zabít svou sestru (†21), bratra (†23) a otce (†57). Ušetřil jen nejmladší sestru (17). Detaily případu jsou skutečně hrozivé.

  • 1.Útok si naplánoval do detailů

    Trojnásobná vražda u Prostějova! Syn prý zmasakroval rodinu mačetou. Trojnásobná vražda u Prostějova! Syn prý zmasakroval rodinu mačetou. | Aktu.cz

    Devětadvacetiletý muž si svůj brutální čin prý dopodrobna naplánoval. Jak sdělil vedoucího odboru obecné kriminality olomoucké krajské policie Jan Lisický, zločin nebyl spáchán v afektu a míra surovosti šokovala i otrlé kriminalisty.

    „Ani já sám jsem se za celou svou kariéru s takto brutálním promyšleným agresivním útokem asi nesetkal. Především jsem se nesetkal s takovou mírou lstivosti, zuřivosti a zběsilosti, se kterou pachatel na své nejbližší příbuzné útočil,“ řekl Lisický. 

    Muž měl vycházet z denního harmonogramu členů rodiny a promyslet si místo, způsob i dobu spáchání jednotlivých vražd. Dopředu také věděl, které nástroje využije k usmrcení členů rodiny. Šlo o bojové, vojenské nože s čepelemi o délce cca 20 centimetrů.

  • 2.Tělo ukryl za linku a vytřel

    Tyto nože měl muž k útoku využít. Tyto nože měl muž k útoku využít. | Policie ČR
    Hrůza začala v pátek 29. dubna v dopoledních hodinách v rodinném domku v Kostelci na Hané.

    Obviněný podle kriminalistů počkal, až otec odejde do práce a nejmladší sestra do školy. Když pak druhá sestra odešla venčit psa, zaútočil na třiadvacetiletého bratra. 

    „Uchopil nůž do každé ruky a bez varování na něj zaútočil: zasadil mu minimálně 40 bodných ran. Útok byl veden s obrovskou zuřivostí a zběsilostí, mířil hlavně na krk oběti,“ popsal Lisický detaily hrozivého útoku. 

    Jamile se jednadvacetiletá sestra vrátila z procházky se psem, potkal ji stejný osud. Nejstarší sourozenec na ni také zaútočil připravenými noži a usmrtil ji. Jakmile dívku ubodal, odtáhl její tělo do kuchyně, ukryl za kuchyňskou linku a vytřel. 

  • 3.Nejmladší zamkl na záchodě

    Trojnásobná vražda u Prostějova! Syn prý zmasakroval rodinu mačetou. Trojnásobná vražda u Prostějova! Syn prý zmasakroval rodinu mačetou. | Aktu.cz

    Při čekání na další členy rodiny si podle kriminalistů obviněný brousil své nože. Nejmladší členku rodiny, sedmnáctiletou sestru, prý neplánoval zabít. Nechtěl však, aby zavolala pomoc, a tak, když se vrátila ze školy, ji pohrůžkou donutil, aby šla na toaletu. Tam ji zamkl a čekal na otce. 

    Dívka, která přežila vražedné běsnění svého bratra, byla na toaletě zavřená asi dvě a půl hodiny a nyní je v péči odborníků. 

  • 4.Otec se pokusil utéct

    V Kostelci na Hané mělo dojít k trojnásobné vraždě. V Kostelci na Hané mělo dojít k trojnásobné vraždě. | Aktu.cz

    „Když se otec vrátil z práce, hned na prahu na něj vrah zaútočil,“ uvedl šéf olomoucké krajské kriminálky. Hlava rodiny se před svým synem pokusila utéct, to se mu však nepodařilo. Jeho syn ho měl ubodat před domem.

    Bezvládné tělo před domem nalezl čtrnáctiletý chlapec, který se pokusil muži poskytnout pomoc a zavolal záchranku a policii. Pachatel mezitím vešel zpět do domu, zamkl a šel do pokoje, kde čekal na policii. Podle Lisického při zatýkání nekladl odpor.

  • 5.Chtěl je potrestat

    Tyto nože měl muž k útoku využít. Tyto nože měl muž k útoku využít. | Policie ČR

    Kriminalisté doplnili, že devětadvacetiletý muž se k činu přiznal. V době útoku nebyl pod vlivem drog ani alkoholu, údajně chtěl své příbuzné potrestat za to, jak se k němu chovali. Podle něj mu verbálně ubližovali. Konkretizovat to kriminalistům podle Lisického nedokázal, uvedl, že šlo „o sto a jednu a maličkost.“

    Prostějovský soud v pondělí před polednem poslal obviněného do vazby a to kvůli všem třem existujícím zákonným vazebním důvodům. Z obavy, že by se skrýval nebo vyhýbal trestnímu stíhání, působil na svědky, a mařil tím vyšetřování nebo pokračoval v trestné činnosti.

    V případě odsouzení hrozí muži za zvlášť závažný zločin vraždy trest ve výši patnácti až dvaceti let, nebo výjimečný trest.

  • 6.Galerie:

clovekdobry ( 3. května 2022 09:19 )

Tak si ho nevšímejte. Od toho je cenzor a stejně tady někdo psal, že je duševně nemocný, tedy pravděpodobně ani není trestně odpovědný.

picoda ( 2. května 2022 22:05 )

buban ( 2. května 2022 20:44 )

To Ranni-nee,moroni to nebyli,ti se mezi sebou nevraždí-bo dáfky.

Roman_ ( 2. května 2022 20:09 )

na přerovsku?.... proboha aspoň kde že ten kostelec na Hane leží byste si mohli zjistit ... Wikipedie i mapy.cz vám to snadno prozradí

iFender ( 2. května 2022 20:05 )

Středověký trest by pasoval!!!
Galeje – nucené práce, které sloužily jako trest za těžké zločiny viz.Francouzka Guyana.Makat,makat a makat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání