Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trojnásobná vražda mačetou v Kostelci na Hané: Útočník trpí schizofrenií?!

Autor: sč - 
30. dubna 2022
16:39

Ani ne týden po trojnásobné vraždě tří dětí a jejich matky v Loučce na Vsetínsku řeší kriminalisté další. Rodinnou tragedii v Kostelci na Hané na Prostějovsku.

V pátek okolo 14 hodiny tam došlo k brutálnímu útoku v rodinném domě, kde žil otec se dvěma syny a dvěma dcerami. „Mohu jen potvrdit, že stal násilný trestný čin. Kriminalisté jsou na místě a více zatím nemůžeme sdělit,“ řekla mluvčí policie Marie Šafářová. „Osoba podezřelá ze spáchání trestného činu byla na místě zadržena,“ sdělila později. Podle místních tam syn, posekal mačetou nebo katanou svého otce, bratra a dceru.

„Je to šílené. Další dcera přežila, protože v tu dobu byla ve škole a ne doma,“ řekl jeden ze sousedů v ulici. Útočník trpěl údajně schizofrenií. Dvě ležící těla našla policie uvnitř, otec chtěl zřejmě utéci ven, ale doběhl jen před dům, kde zkolaboval. „Problémy tam byly. Kluk otce napadal, byl agresivní a tak to dopadlo. Hrůza,“ konstatovala místní žena.

„V našem městě došlo k tragické události - k násilnému trestnému činu, kdy podezřelá osoba je zadržená Policií ČR. Dle vyšetřujících policistů nehrozí žádné nebezpečí občanům našeho města,“ uvedla na facebooku městečka starosta František Horák.

prochaskanamoste ( 1. května 2022 00:28 )

Jenže, jak to chcete řešit v dnešní době? V minulém režimu byli nebezpeční jedinci dlouhodobě izolováni. Dnes se to nesmí. Lékaři dají diagnózu, zaléčí, dají medikaci a pošlou ho domů. Mezi nás. On tabletky bere, nebo taky nepravidelně, když je nezodpovědný. Zkuste je zavírat a máte v ulicích neziskovky, co se budou brát za jejich práva.

1pravda1 ( 30. dubna 2022 23:49 )

ovšem píšou, že otce často napadal... takže řešit to měl, rodič snad pozná, že se dítě chová divně, jinak než dosud

1pravda1 ( 30. dubna 2022 23:48 )

a proto se mi nelíbilo, když demožumpa zvala léčeného schizofrenika babiše juniora na pivo a poštvávali ho cíleně proti otci, že se léčí se schizofrenií přiznal a také mu píše léky jeho švýcarský lékař, který si tu diagnozu jistě nevymyslel, Babiš ml. je Švýcarský občan. Měli všichni štěstí... ale odpustit se to nedá... z nejhorší opozice se stala nejhorší vláda...

picoda ( 30. dubna 2022 23:36 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání