Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Trojnásobná vražda u Prostějova! Syn prý zmasakroval rodinu mačetou

Aktualizováno -
30. dubna 2022
12:20
Autor: rix, sc, rys, ČTK, shp - 
29. dubna 2022
18:00

Kostelcem na Hané otřásla v pátek trojnásobná vražda v rodinném domě. Na místě jsou policisté. Zasahovali rovněž hasiči. Situace je o to tragičtější, že vrahem má být údajně syn, který prý zabil svého otce, bratra a sestru mačetou. Další ze sester měla řádění přežít. Kriminalisté pachatele na místě zadrželi, další nebezpečí nehrozí. Útočník skončil v policejní cele.

Informace o děsivém činu přinesla agentura Aktu.cz. Olomoučtí policisté tragickou událost potvrdili. „Mohu potvrdit, že prověřujeme násilný trestný čin v Kostelci na Hané. Kolegové jsou na místě a stále pracují. Více informací zatím nelze sdělit,“ řekla Blesku mluvčí Marie Šafářová. „Kriminalisté prověřují násilné úmrtí tří osob,“ upřesnila později.

Jak uvedli pro server Novinky.cz lidé ze sousedství, vraždit měl syn, který zabil svého otce a dva své sourozence. Použít přitom měl mačetu. Zhruba padesátiletý otec měl být bezproblémový, ale u syna se spekulovalo o psychických problémech.

Podle CNN Prima News měl syn zabít svého bráchu a poté sestru, načež obrátil mačetu i na otce, kterého zavraždil před domem. Jak dále server uvedl, podezřelého muže měli policisté postřelit. Mluvčí olomouckých policistů Blesku potvrdila, že již nehrozí žádné nebezpečí a pachatele, který na místě zůstal, policisté zadrželi. Na útěku nebyl. 

Na místo tragédie vyjela i místní hasičská jednotka. „V 15:02 vyjela jednotka na žádost PČR k tragické události v Kostelci na Hané,“ sdělili hasiči na Facebooku. Podle serveru TN.CZ jsou na místě záchranáři. „Mohu potvrdit, že na místo jela výjezdová skupina s lékařem z Prostějova,“ uvedli.

Starosta třítisícového Kostelce na Hané František Horák ČTK řekl, že nemá žádné informace o tom, co se v jeho obci stalo. „Policie mě jako starostu zatím neinformovala, což mě celkem mrzí. Lidé tady jsou nervózní a neví, co se děje,“ uvedl.

V sobotu policie potvrdila, že útočník skončil v policejní cele. "Kriminalisté na případu stále usilovně pracují. Prošetřují veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události. Zadržená osoba byla umístěna v policejní cele. Probíhají další procesní úkony," uvedla mluvčí Marie Šafářová.

Informace k případu podle ní policie poskytne v pondělí 2. května v 11:00 na briefingu, který se uskuteční v budově Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v Olomouci.

darkmarek ( 1. května 2022 22:53 )

Pokud máme u nás dejme tomu 70 000 schizofreniků tak jedna vražda kolik je to procent z nich? A pan Cimický a jeho příspěvky pokud by u nás bylo tisíc psychiatrů tak to je jedno promile. Pokud chcete větší přísnost k schizofrenikům, například více děr v zemi místo záchodů v našich léčebných o čemž ví i ombudsman tak byste museli preventivně taky nechat raději vykastrovat všechny psychiatry.

blue_Moon ( 30. dubna 2022 11:27 )

Stačí mi reklama na Survivor a mám dost, soutěž mi připadá jak když "soutěžící" za peníze si hrají na pionýry kdesi pod palmou.
No a co týká tohoto článku tak mačetu měli asi doma na kukuřičné pole a z toho lánu jednomu ruplo v bedně.

DanY67 ( 30. dubna 2022 07:11 )

Koupí ji sám mám tři druhy .To není nezákonné ji vlastnit.

jajas ( 29. dubna 2022 21:44 )

By mně zajímalo, kde ty lidi pořád berou mačety? To je furt....zaútočil mačetou, zranil mačetou, zabil mačetou....děs!

paralenka ( 29. dubna 2022 20:04 )

Asi někdo z romské komunity, pár jich tam je a ti bohužel řeší spory rychle a občas fatálně. Chlapec si podělal život!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání