Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Opilý muž (33) v Pardubicích havaroval na koloběžce: Po pádu usnul, zdravotníci ho nedokázali probudit

Opilý muž (33) v Pardubicích spadl z koloběžky: Po pádu usnul a zdravotníci ho nedokázali probudit
Opilý muž (33) v Pardubicích spadl z koloběžky: Po pádu usnul a zdravotníci ho nedokázali probudit  (Autor: Městská policie Pardubice)
Autor: jel - 
29. dubna 2022
13:08

Podivný případ řešili pardubičtí policisté a zdravotníci. V noci ze čtvrtka na pátek přivolali svědci strážníky k bezvládně ležícímu muži. Policistům se podařilo vyloučit dopravní nehodu. Ležící osobu se jim však k vědomí přivést nepodařilo, a proto zavolali záchranáře. Ti muže převezli do nemocnice a zjistili, že dotyčný spí tak tvrdě, že ho nejde probudit.

Když byli pardubičtí strážníci přivoláni k muži bezvládně ležícímu na zemi, měli strach, že by se mohlo jednat o důsledek vážné dopravní nehody. To se jim však ověřováním podařilo vyloučit. Ukázalo se, že muž se pokusil využít sdílenou koloběžku, ale hned jak na ni stoupnul, upadl. Městští policisté se pak výtečníka pokoušeli probouzet, jejich pokusy ale byly marné, a tak jim přijeli pomoct záchranáři.

„Pacient podle všeho tvrdě spal a na své okolí vůbec nereagoval,“ informovali strážníci na sociální síti. Dodali, že muž u sebe neměl doklady. Bohužel veškerá snaha ho probudit byla marná. „Strážníci i personál nemocnice se jej po absolvování vyšetření snažili probudit, ale ani po 40 minutách nejrůznějších probouzejících a vědomí navracejících technik lékařské vědy i starých osvědčených praktiků, se tato snaha nesetkala s úspěchem.“

Nakonec pomohly chytré hodinky, díky nimž se strážníkům podařilo spojit s přítelkyní spícího muže a potvrdila jeho totožnost. „Strážníci ji na oplátku uklidnili tím, že krom 2,18 ‰ muži nic dalšího patrně není. Ale vzhledem k jeho stavu stráví zbytek noci pod dohledem zdravotníků,“ doplnili policisté na závěr.

Video  Mladík (22) pod vlivem projel křižovatku na červenou, hrozí mu tučná pokuta  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání