Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda uškrcené Renáty B. (†19) vyřešena po devíti letech?! Policie má podezřelého

Autor: štt - 
1. května 2022
05:31

Národní kriminální agentura (NAKA) zasahovala v Martině. Akce se zúčastnili dva vyšetřovatelé s banskobystrickou pohotovostní policejní jednotkou. Na místě zadrželi osobu, kterou obvinili z devět let staré vraždy Renáty B. (†19).

Během razie zadrželi jednu osobu a vyslechli několik svědků. „Vyšetřovatel Národní kriminální agentury obvinil osobu P. Š. z vraždy, která se stala před více než devíti lety. V případě prokázání viny mu za tento čin hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let,“ informovala policie na sociální síti.

Mladá Renáta B. byla zavražděna 29. května 2013 v Martině u řeky Turiec. Soudní pitva za bezprostřední příčinu smrti označila udušení uškrcením. Až vloni a tento rok se policii podařilo díky výpovědím svědků získat dostatečné důkazy pro obvinění, uvedl web Pluska.sk.

„Soudce pro přípravné řízení Okresního soudu v Žilině vzal obviněného do vazby. Důvodem byla obava, že uprchne nebo se bude skrývat, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Přesné okolnosti činu a motiv jsou předmětem dalšího dokazování,“ uzavřela policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání