Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena (50) na Slovensku si objednala nájemnou vraždu: Otčíma a matky se chtěla zbavit kvůli bytu

Autor: jel - 
18. března 2022
19:21

Padesátiletá Ildikó si měla v obci Pezinok objednat nájemnou vraždu svojí matky a otčíma. Chtěla získat jejich dům. Údajně se pokusila rodičů zbavit až třikrát. Společně s ní policisté zadrželi také její osmasedmdesátiletou kamarádku, s níž měla akci plánovat. U soudu promluvil muž, po němž Ildikó chtěla, aby vraždu provedl.

Obě ženy zadržela slovenská Národní kriminální agentura (NAKA). Starší z nich byla později propuštěna. Ve čtvrtek 17. března promluvil u soudu i klíčový svědek Ján. Ten společně se svou matkou pracoval brigádně u obžalované na zahradě. „Potom přišla a řekla, co chce abych udělal, že chce zabít svou matku,“ sdělil svědek televizi JOJ.

Ján o celé věci informoval policii, ale v podstatě mimochodem. Řekl to policistovi, když ho opilého zastavil na kole. Na vyšetřování případu začala pracovat NAKA. Jak uvedl speciální prokurátor Daniel Lipšic, kriminalisté využili odposlechy, sledovali obžalovanou a na případ byl dokonce nasazen agent.

U soudu promluvila také matka, kterou chtěla údajně Ildikó zavraždit. Uvedla, že už jednou se ji dcera pokusila udusit šátkem a zlomila jí při tom dva prsty. „Všechno kvůli majetku,“ divila se šokovaná žena. V rodině prý nepanovaly dobré vztahy a matka měla v dětství Ildikó týrat. Svou vinu však žena popírá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání