Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kvůli kamionu musel řidič BMW zpomalit: Neunesl to a do čelního skla mu hodil kámen

Autor: ČTK - 
18. března 2022
13:19

Řidič BMW hodil v Mělníku kámen na čelní sklo kamionu, je podezřelý z pokusu o ublížení na zdraví, poškození cizí věci a výtržnictví. Hrozí mu až tři roky vězení, uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Pavel Truxa.

Řidič nákladního auta podle své výpovědi najížděl 9. března před 10:00 na silnici I/9 z vedlejší ulice. „Na silnici dle jeho slov vjel až tehdy, když měl dostatečný rozhled a prostor. V dáli viděl právě vozidlo BMW, ale svým najetím na silnici ho neměl nijak ohrozit,“ popsal Truxa.

Podle něj ale situaci třicetiletý řidič BMW viděl jinak, protože pravděpodobně musel zpomalit a to se mu asi nelíbilo. „Proto na řidiče nákladního vozidla začal gestikulovat, aby zastavil, a když to neudělal, vzal si po cestě kámen a později na kruhovém objezdu ho proti řidiči hodil, to zachytily i kamery,“ doplnil mluvčí.

Řidič osobního auta z místa okamžitě odjel, řidiče nákladního vozidla kámen nezasáhl. Policisté řidiče BMW vypátrali, podezřívají ho ze tří přečinů. Nejvyšší postih je podle Truxy za ublížení na zdraví, kde v případě prokázání viny může muž skončit na šest měsíců až tři roky za mřížemi.

Video  Řidič BMW hodil kámen na čelní okno kamionu, hrozí mu tři roky vězení.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

drabajs ( 20. března 2022 12:33 )

Chování řidičů amatérů ke kamionům vyvolaly sdělovací prostředky. Při nehodě dodávky je to prezentováno, jako kamion. Všude v zahraničí, hlavně v Evropě, nás berou tak, že sloužíme veřejnosti a taky se k nám podle toho chovají. Když potřebuji předjet a vyhodím včas blinkr, většinou mi bliknou a pustí, v Německu mimo dálnici musím dodržovat 60 tku a zezadu nikdo nevyblikává, i když je za mnou třeba 10 osobáků.

Brano Tojejedno ( 19. března 2022 08:03 )

Klasika psychopat na BMW

pakoni_na_koni ( 18. března 2022 16:59 )

Já bych s tou OHLEDUPLNOSTÍ začal právě u těch kamioňáků!

mopsamanda ( 18. března 2022 15:12 )

Nechci kamioňáka hájit, někdy mě taky pěkně lezou na nervy, jak se předjíždějí půl hodiny na dálnici a tak... Ale chápu ho, že najet s tak dlouhým kolosem z vedlejší není jednoduché, a dovedu si představit, že blbeček s BMW jel jako blázen a holt musel zpomalit, a to se mu nelíbilo. Podle reakce "kámen do předního skla" se jedná o pěknýho magora, co na silnici nemá co dělat. Měl by si uvědomit, že vynucovat si absolutní přednost taky nejde, ten kamion taky musí nějak najet. Chce to taky trochu ohleduplnosti a snahy pomoci druhému šoférovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání