Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kevin dostal padáka kvůli narozeninové oslavě: Na firmě vysoudil miliony

Narozeninová oslava (ilustrační foto)
Narozeninová oslava (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
28. dubna 2022
11:34

Narozeniny stály místo Kevina Berlinga. Oslavu s překvapením pro něj připravil jeho zaměstnavatel, ačkoliv o ni rodák z amerického státu Kentucky vůbec nestál. Trpí totiž panickými stavy, a tak společnost žádal, aby pro něj žádnou party nepořádala. Jeho přání však firma nevyslyšela, a protože Berling dal najevo svou nespokojenost, dostal padáka. Nedal si to líbit. Společnost zažaloval a vysoudil 450 tisíc dolarů (cca 10,1 milionu Kč).

Zdravotní laboratoř Gravity Diagnostics ráda pořádá pro své zaměstnance narozeninové oslavy s překvapením. Kevin Berling ale v srpnu 2019 svého vedoucího požádal, aby ho firma z obvyklých oslav vynechala. Vysvětlil to tak, že trpí záchvaty paniky a oslava s překvapením by mu mohla způsobit psychické problémy.

Když ale přišel 7. srpna, v den svých narozenin, do práce, kolegové ho překvapili oslavou v jídelně. Podle informací MSN.com dostal záchvat. Oběd si prý dojedl ve svém autě a následně napsal svému vedoucímu naštvanou zprávu, proč nevyhověl jeho požadavku.

Od nadřízených a ani kolegů se ale údajně nedočkal pochopení. Hned druhý den šel na kobereček, kde ho nadřízení zkritizovali za jeho reakci. Kevin ovšem dostal další záchvat a byl poslán z práce domů. Dva dny pak pracoval z domova. Několik dní po svých narozeninách obdržel dopis, v němž stálo, že s ním společnost ukončuje pracovní poměr a to „kvůli událostem z předchozího týdne.“

Berling neváhal a podal proti svému bývalému zaměstnavateli žalobu. Soud mu vyhověl a nešťastný oslavenec získal odškodné v hodnotě 450 tisíc dolarů (cca 10,1 milionu Kč). Společnost se bránila tvrzením, že skutečným důvodem propuštění byly obavy, že by se u něj mohlo projevit násilné chování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání