Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Agátu měl zabít, rozčtvrtit a tělo rozházet po okolí: O brutální vraždě promluvil bývalý detektiv

Autor: rix - 
20. března 2022
14:13

Slovensko se stále nemůže vzpamatovat z brutální vraždy v obci Budča. Manžel (46) tam měl zavraždit a rozčtvrtit svou manželku Agátu (†39), maminku malého dítěte. A aby toho nebylo málo, části těla prý rozházel po okolí při jízdě autem. Údajnému tyranovi hrozí doživotí. O strašném mordu promluvil bývalý Matej Snopko. 

„Ten případ má několik rovin. První je ta, že manžel zavraždil svou manželku,“ začal bývalý detektiv. Samotnou kapitolou je podle něj samotné rozčtvrcení těla. To má podle něj dva motivy. „Prvním je ten, že pachatel tak nenávidí svého partnera, že ho rozseká na malé kousky,“ uvedl. Druhou kapitolou je ryzí pragmatismus. „Tělo se po částech lépe schovává a přenáší,“ vysvětlil Snopko pro Plusku.

Právě proto podle něj pachatelé, kteří mají dost odvahy a anatomických znalostí, raději tělo rozdělí. „Dalším krokem je to, že části těla někde rozhází. Nejde o první takový případ,“ vysvětlil a připomněl případ prostitutky Otýlie Vranské, jejíž části těla vrah vložil do kufru a poslal vlakem. 

Nevídaná brutalita

Detektivové na podnět jejího manžela vyhlásili po Agátě pátrání 15.3. Muž policistům tvrdil, že se Agáta nevrátila domů z práce. Jen několik dní poté ale přišli na děsivou skutečnost. Poté, co mělo mezi oběma manžely dojít k hádce, nastal doslova horor. Slovák měl začít svou ženu škrtit.

Nebohá žena neměla šanci se šílenci ubránit. Jejího těla se pak měl tyran zbavit. „Když se ztratí partner, jeho protějšek je hned mezi podezřelými. No a když se u něj v autě ještě najde krev pohřešované, těžko to pak policistům vysvětlí,“ dodal Snopko. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání