Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda Češky Zdeňky (†41) na Sardinii: Italský expřítel dostal doživotí!

Autor: ČTK - 
15. března 2022
17:12

Prvoinstanční soud v Sassari v italské Sardinii v úterý uznal vinného z vraždy Češky Zdeňky K. jejího tehdejšího partnera Francesca F. Soud vyhověl obžalobě a odsoudil muže na doživotí. Ten ale vinu odmítá a proti rozsudku se chce odvolat. Informaci v úterý zveřejnila ČTK.

Podle obžaloby Francesco F. (46) zabil svou partnerku Zdeňku K. (†41) v únoru 2020 poté, co se ošklivě pohádali ve městečku Sorso. Žena před ním uprchla se svými dvěma dcerami do blízkého baru, kde ji však expřítel dostihnul a pobodal kuchyňským nožem, údajně před zraky jejich malých dcerek. Poraněnou ženu pak naložil spolu s dcerkami do auta a odvezl je do několik desítek kilometrů vzdálené obce. Ženu opustil před domem místního lékaře, přivolaní záchranáři ale Češce již nedokázali pomoci.

Pomohl tip svědka

Jak již Blesk.cz napsal v minulosti, dopadení obžalovaného bylo dramatické. Po dlouhé honičce se policii povedlo Francesca F. zpacifikovat až na parkovišti u supermarketu v Sassari. K dopadení přispěl i telefonát od svědka, který měl údajně hrůzný čin a pobodanou Zdeňku vidět. 

Obžalovaný se odvolá

Podle italského listu Corriere della Sera měl obžalovaný soudní zákaz se ke své bývalé přítelkyni přibližovat a poblémy se zákonem měl souzený muž už v minulosti.

Šestačtyřicetiletý muž svou vinu v úterý před soudem odmítl. Tvrdil, že žena se poranila při hádce sama a on ji jen dovezl k lékaři. „Francesco F. miloval Zdeňku a nikdy by jí neublížil,“ řekl jeho advokát Lorenzo Galisai, podle kterého se během procesu ukázalo mnoho nesrovnalostí. Po písemném vyhotovení rozsudku se proti němu chce souzený muž odvolat.

Video  Zatčení vraha Češky Zdenky (†41)  - Carabinieri Sassari
Video se připravuje ...

donypan ( 15. března 2022 19:11 )

Fialova drahota-Babiš nás přesvědčil,že i kapitalismus se dá dělat lidsky.Díky za těch 8 roků.Jinak to co předvádí ten kočkopes je na demisi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání