Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsný útok na staříka (80) v cykloservisu! Muži ze Sokolovska hrozí 8 let

Majitel prodejny napadl seniora kvůli reklamaci kola. Teď mu hrozí vězení 8 let.
Majitel prodejny napadl seniora kvůli reklamaci kola. Teď mu hrozí vězení 8 let.  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
1. února 2022
20:21

Odnětí svobody v trvání až osmi let hrozí majiteli prodejny a servisu jízdních kol ze Sokolovska, který měl napadnout osmdesátiletého zákazníka. Ten chtěl vyreklamovat kolo. Bylo prý špatně seřízené. S tím majitel nesouhlasil a muže měl z provozovny vystrčit násilím. Senior upadl a utrpěl několik zlomenin.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmapadesátiletého muže ze Sokolovska. Majitel prodejny a servisu jízdních kol je obviněn ze zločinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. V květnu loňského roku do jeho provozovny přišel osmdesátiletý senior s reklamací. Podle staříkových slov bylo kolo, které si nechal v servisu opravit, špatně seřízené. S tím ale majitel rozhodně nesouhlasil a začala ostrá výměna názorů.

„Následně měl sedmapadesátiletý muž přistoupit k seniorovi, otočit ho směrem ke dveřím a požadovat po něm, aby prodejnu opustil. Po chvíli měl muže ke dveřím dotlačit a poté do něj měl zezadu prudce strčit,“ popisuje napadení tiskový mluvčí Sokolovska a Chebu Jakub Kopřiva.

V tu chvíli senior ztratil rovnováhu a upadl i s kolem, které stále držel, na chodník před prodejnou. Utrpět měl dle zprávy deníku iDnes.cz vážná zranění, a to zlomeninu pažní kosti těsně pod ramenem a také zlomeninu stydké kosti.  Následně stařík musel podstoupit několik operací a poté intenzivní rehabilitaci. Se zraněními a z traumatizujícího zážitku se léčí dodnes.

Za těžkou újmu na zdraví hrozí agresivnímu obchodníkovi až osm let odnětí svobody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání