Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž z Prahy zfalšoval potvrzení na covid-19 u nemocných zaměstnankyň. Hrozí mu až osm let!

Autor: pma - 
1. února 2022
10:11

Muž z Prahy, který měl v minulém roce změnit údaje na lékařském potvrzení svých dvou zahraničních zaměstnankyň nakažených covidem-19, čelí vážným obviněním. Když potvrzení v době nouzového stavu odevzdával, měl pozitivní test i on sám. Hrozí mu až osm let odnětí svobody.

Jihočeští policisté vyšetřují případ, kdy se měl muž původem z Prahy v minulém roce dozvědět, že dvě jeho zaměstnankyně ze zahraničí měly pozitivní test na onemocnění covid-19. Zaměstnanec je ale neposlal do karantény a místo toho jim zfalšoval údaje na jejich lékařském potvrzení.

Dokument se zfalšovanými údaji poté zanesl na odbor cizinecké policie v Písku.
„On sám byl také nakažen v době, kdy jednal s kolegy na služebně, čímž je mohl ohrozit na zdraví,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Svým chováním podle policie ohrozil nejen strážce zákona, ale mohl nakazit i někoho dalšího. „Tohoto jednání se dopustil nejméně ve dvou případech, a to v době, kdy na území České republiky platil nouzový stav,“ doplnil ještě mluvčí.

Muž již byl písemně informován o tom, že bylo zahájeno trestní stíhání. „Pro naplnění skutkové podstaty uvedeného protiprávního jednání, mu v době nouzového stavu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ doplnil Bajcura. 

Lomikel ( 1. února 2022 11:28 )

asi bude muset odjet na nějaký čas navštívit Feriho.
Třeba na Seychely..

trintin ( 1. února 2022 11:13 )

"že dvě jeho zaměstnankyně ze zahraničí měly pozitivní test"....
"zaměstnanec je ale neposlal do karantény"?? Zaměstnanec měl zaměstnankyně?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání