Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Agresor (32) na Štědrý den držel v bytě maminku násilím: Na policisty pak vzal nůž a plynovou pistoli

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
28. prosince 2021
14:49

V pátek 24. prosince vyjížděli po poledni všechny dostupné policejní hlídky z Prostějova k případu v ulici Marie Pujmanové. Agresivní dvaatřicetiletý muž se tam zabarikádoval v bytě a proti její vůli tam držel i svou matku. Policisté museli dveře vyrazit. Nebezpečný muž proti nim šel s nožem.

O neveselém vánočním případu informovala policejní mluvčí Marie Šafářová. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že v jednom z bytů se zabarikádoval 32letý muž. V bytě držel i svoji matku, a to proti její vůli,“ uvedla mluvčí. 

Žena opakovaně prosila o pomoc a byly slyšet také výkřiky bolesti. Policisté, kteří se domnívali, že někdo může být ohrožen na zdraví nebo na životě, proto vyrazili dveře beranidlem. To však muže nezastavilo, naopak ho to zjevně více rozběsnilo.

„Agrese muže se poté otočila proti zasahujícím policejním hlídkám. Muž je ohrožoval nožem, snažil se na ně poštvat svého psa a oháněl se kolem sebe plynovou pistolí,“ sdělila Šafářová.

Doplnila, že muž nereagoval na výzvy policistů, a ti tak museli přistoupit k použití donucovacích prostředků. Agresor skončil v policejní cele, hrozí mu až pětileté vězení.

Video  Agresor zmlátil dvě strážníce v Brně  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání