Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dva chlapci (11 a 12) z Prostějova se v noci nevrátili domů: V mrazu urazili desítky kilometrů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
28. prosince 2021
13:01

Policisté, psovodi se služebními psy a nakonec i vrtulník pátrali v noci na pondělí několik hodin po dvou nezletilých chlapcích z Prostějova, kteří se nevrátili v noci domů. Oba chlapce policie našla nad ránem, byli v pořádku.

Po návštěvě u příbuzných chlapcům ujel autobus a na zhruba třicetikilometrovou několikahodinovou trasu se v mrazivé noci vydali pěšky, sdělila policejní mluvčí Marie Šafářová. Rozsáhlá pátrací akce po chlapcích se rozjela v noci na pondělí. „Kolem 01:00 na tísňovou linku policie oznámila matka, že pohřešuje svého 12letého syna a 11letého synovce. Uvedla, že oba chlapci v neděli večer odjeli z Prostějova do Brodku u Konice za příbuznými a měli se vrátit zpět posledním autobusem.

Rodina si ověřila, že chlapci u příbuzných skutečně byli a že kolem 21:00 měli odjet autobusem zpět domů. Tam však nedorazili,“ uvedla policejní mluvčí.

Do pátrání po pohřešovaných se okamžitě zapojily všechny dostupné hlídky včetně psovodů a o něco později také policejní vrtulník s termovizí. Právě díky policejnímu vrtulníku se chlapci nakonec našli kolem 04:30 v Plumlovské ulici v prostějovské místní části Domamyslice, která je od Brodku u Konice vzdálená zhruba 30 kilometrů. Zda je někdo po cestě svezl, Šafářová neupřesnila. Oba chlapci se v pořádku vrátili k rodičům, dodala mluvčí.

Video  Jak pomoci při pohřešování dětí?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání