Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Požár domu ve Štětí měl nečekaný vývoj: Žena během něj začala rodit!

Aktualizováno -
15. prosince 2021
13:57
Autor: VaB - 
15. prosince 2021
12:23

Vypadalo to jako obyčejný výjezd hasičů k požáru komína rodinného domu. V něm však byla i těhotná maminka, která začala mít záhy velké bolesti. Při požáru tak hasiči krom hašení pomáhali i mamince, jež nakonec odrodila v nemocnici.

V neděli vyjížděla jednotka hasičů ze Štětí k požáru rodinného domu v místní části Radouň. V domě byla i majitelka domu, nastávající maminka v pokročilém stadiu těhotenství. Během hasičského zásahu ale začala mít velké předporodní bolesti.

Na místě byl naštěstí hasič zdravotní bratr a člen zdravotnického týmu. Společně pak s kolegy zahájili první pomoc. Během pár chvilek věděli, že jde do tuhého. Maminka začala rodit. „Byla zahájena kontrola fyziologických funkcí, podán kyslík a materiální příprava na porod. Na místo byla přivolána ZZS Ústeckého kraje. Tím jsme se stali prvním článkem příchodu na svět malé Emmy která byť se narodila velmi předčasně je velkou bojovnicí,“ uvedli hasiči na svém facebooku.

Mluvčí záchranné služby Prokop Voleník uvedl, že žena měla předporodní bolesti, pravděpodobně způsobené stresem z požáru. „Záchranáři ženu vyšetřili a převezli do nemocnice, odkud později přišla zpráva, že se narodila malá a zdravá holčička,“ dodal Voleník.

Mamince i čerstvě narozené dceři po porodu nic nebylo. „Mamince i Emmě přejeme hodně štěstí, zdraví a minimálně takovou bojovnost jakou teď projevuje! Vítej mezi námi Emmo,“ vzkázali jim hasiči.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání