Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zdravotní sestru Petru (†32) našli v Londýně mrtvou: Zavraždili ji? Na těle nebyly známky násilí!

Aktualizováno -
13. prosince 2021
19:53
Autor: jel - 
13. prosince 2021
13:12

Dvaatřicetiletá zdravotní sestra Petra S. zmizela v Londýně už 28. listopadu. Ten den byla naposledy viděna, jak si vybírá z bankomatu a odjíždí autobusem, pak se po ní však slehla zem. Policie po ní pátrala dlouhých 14 dní. Bohužel o víkendu přišla smutná zpráva. Petřino tělo bylo nalezeno v parku bez známek života. Lidé, kteří žijí nedaleko parku, měli velký strach. Zaměstnance nemocnice, kde mladá žena pracovala, měl prý pronásledovat neznámý muž. Jenže podle předběžných zjištění policie cizímu zavinění nic nenasvědčuje.

Na zmizení zdravotní sestry z dětské nemocnice Evelina upozornili její kolegové poté, co se 3. prosince nedostavila do práce. Takové chování jí totiž prý vůbec nebylo podobné. Policie po ní ihned vyhlásila pátrání a uvedla, že naposledy byla zřejmě viděna 28. listopadu. Po cestě z práce si vybrala peníze z bankomatu a pak zřejmě cestovala dvěma autobusy domů. Tam ale nejspíš nedorazila.

Češku hledalo velké množství lidí, zapojila se dokonce poslankyně Harriet Harmanová. Policie vyzývala každého, kdo by měl jakékoliv informace, aby se jim ohlásil. 

V neděli však přišla tragická zpráva. Děti, které si hrály v parku Brunswick, objevily kolem poledne mrtvé tělo. Přestože formální identifikace ještě nebyla hotová, policie o nálezu informovala Petřinu rodinu. Ta je zjištěním pochopitelně zcela zdrcená.

„Její smrt je považována za nevyjasněnou, ale prvotní zjištění naznačují, že okolnosti nejsou podezřelé,“ uvedl podle Mirroru Scotland Yard.

„Britská policie bohužel potvrdila zastupitelskému úřadu nález těla české občanky, rodina o tom byla informována. Příčina úmrtí se vyšetřuje,“ uvedla pro Blesk Zprávy mluvčí českého ministerstva zahraniční Eva Davidová.

Podle informací webu Daily Mail pracovali kriminalisté na místě nálezu těla až dlouho do noci. Jenže bez ohledu na vyjádření kriminalistů se místní nyní necítí dobře. Selda Kayamová (36) bydlí nedaleko parku Brunswick. Pro web uvedla, že se nyní v oblasti necítí bezpečně. „Nevím, jestli do toho parku svoje děti ještě někdy pustím,“ řekla. „Děti mé kamarádky si tam jen tak běhaly, když to uviděly! Je to skutečně šokující,“ dodala.

Další z místních, Fred, navíc doplnil, že před zhruba měsícem došlo v oblasti k vraždě. Obyvatelé tak mají strach. 

Policisté sice tvrdí, že žádné stopy násilí nenašlia podezřelé okolnosti ale případ provázejí nadále. Podle prohlášení jiného zdravotníka na sociálních sítích navíc jeho známou, zdravotní sestru pracující v téže nemocnici jako Petra, pronásledoval nedávno neznámý člověk, když odcházela z práce. „Telefonoval jsem s ní a ona předstírala, že se máme setkat na stanici, protože ji pronásledoval cizí muž,“ uvedl zdravotník.

V souvislosti se zmizením Petry byl podle webu My London zatčen podezřelý muž. Úřady ho ale později propustily. Zda se jedná o onoho stalkera, není jasné. 

latecia ( 14. prosince 2021 04:26 )

At si rodina necha vyzadat pitevni zpravu! Tady hodne veci nesedi a je fakt ze se jednou zabitou z vychodu nebudou zaobirat.ututla se to a konec.

bestteckaie ( 14. prosince 2021 04:26 )

Mohla se vylekat k smrti,kdyz po ni nekdo vymahal penize. Nebo ji anglicky řetěz uhranul. V kazdem pripade jsme pro ne poovl.

rezacek ( 14. prosince 2021 00:12 )

Evidentně zemřela sešlostí věkem.

rezacek ( 14. prosince 2021 00:11 )

Děti našli? To je fakt záhadné. Kdyby našlY, tomu bych rozuměl.

msml20 ( 13. prosince 2021 21:57 )

Podle toho ubohého a vulgárního příspěvku budete na fetu nejspíš sám. A přirozené IQ rovněž velmi nízké.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání