Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyléčený pacient poděkoval personálu příbramské nemocnice: Snad si budete moct trochu odpočinout...

Autor: chal - 
23. března 2021
21:13

Příbramská nemocnice se dostala do povědomí lidí kvůli fotografii vyčerpané zdravotní sestry, která leží na zemi mezi svými kolegyněmi. Jak personál nemocnice upozorňuje, situace ohledně covidu je pro všechny velmi náročná a vyčerpávající. Jeden z vyléčených pacientů nyní v děkovném dopise tamním zdravotníkům připomněl, že zachráněné životy ale za tu dřinu stojí.

Čeští lékaři a zdravotní sestry poslední dobou mnohdy pracují na hranici svých možností. V nemocnicích slouží přesčasy, kolikrát dřou až do úplného vyčerpání. A to není žádná nadsázka. Příkladem takové obětavosti byl snímek, který na svém facebookovém účtu sdílela Oblastní nemocnice Příbram 11. března.

Působivá fotografie zachytila sestřičku Martinu, která se o chvíli dříve vrátila ze služby u pacientů s nejtěžším průběhem nemoci. Zdravotnice tehdy po svrhnutí ochranného oděvu zkolabovala. Jak později popsala pro CNN Prima News, zřejmě šlo o důsledek dlouhodobého fyzického a psychického vyčerpání.

Ačkoliv Martinu i její kolegy stojí boj s koronavirem mnoho sil, všichni moc dobře ví, že jejich práce má velký smysl. Nyní jim to v děkovném dopise připomněl i jeden z jejich bývalých pacientů, který se v Příbrami z covidu vyléčil.

Jan v příbramské nemocnici ležel právě začátkem března, kdy došlo u sestřičky Martiny ke kolapsu. „Chtěl bych touto cestou poděkovat skutečně všem, kteří se o mne starali. Neskutečně profesionální a především lidský přístup, se kterým jsem se setkal, mi dodával sílu a víru v léčbě. Práce lékařů, sestřiček a vlastně všech byla perfektní od příjmu až k mému propuštění,“ napsal Jan.

„Nesmírně si vážím práce všech zdravotníků a doufám, že se situace zlepší a vy si budete moci trochu odpočinout. Ještě jednou velké díky a hodně síly v další práci,“ uzavřel.

Video  Blesk Podcast: Rukama mi prošly stovky nekvalitních respirátorů, říká Aaron Günsberger.  - Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa