Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Češku Petru našli v Londýně mrtvou: Promluvila zdrcená rodina

Autor: VaB - 
13. prosince 2021
17:18

Promluvila zdrcená rodina mrtvé Češky Petry S. (†32), kterou po intenzivním pátraní britské policie našli mrtvou v Londýně. Ve stručném vyjádření poprosila o respektování soukromí v této těžké životní chvíli.

Petru S. (†32) hledala londýnská policie dlouhé dva týdny, zmizela cestou z nemocnice domů. Bohužel byla v neděli dopoledne nalezena mrtvá v jednom z tamních parků. 

„Velmi smutná zpráva: britská policie dnes odpoledne našemu zastupitelskému úřadu v Londýně bohužel potvrdila, že nalezla tělo pohřešované české občanky. Příčina úmrtí se vyšetřuje,“ uvedl v neděli ministr zahraničí Jakub Kulhánek na twitteru. 

První slova rodiny

Rodina zemřelé ženy se v krátkosti vyjádřila a poprosila o klid. „Jsme velmi zdrceni tragickou událostí, která se stala naší dceři,“ uvedla. S ohledem na tragédii požádali její blízcí všechny o respektování soukromí v tak těžkých časech. 

Češka v Londýně pracovala jako zdravotnice v dětské nemocnici. 28. listopadu vpodvečer odešla z práce domů, cestou vybrala peníze. Od té doby se po ní slehla zem. Znepokojení kolegové její zmizení nahlásili o několik dní později.

Rodina byla policií vyrozuměna, nikdo z nich ale netušil, kde by se Petra mohla nacházet. V pátrání pomáhala i tamní poslankyně Harriet Harmanová zvolená za čtvrť, kde Petra bydlela. Pomáhala mimo jiné vylepovat i plakáty s její fotografií. 

yarda ( 13. prosince 2021 22:33 )

Chudák holka.
Napadá mne, když ji tam našli čtrnáct dní po tom co zmizela, to tam ležela po celou tu dobu? Nebo kde byla?

dietr ( 13. prosince 2021 19:42 )

Sympatický čin tamní poslankyně, u nás ani netuším, kdo sedí na radnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání