Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílený rapper vjel do předvánočního průvodu: Šestou obětí masakru je chlapec (†8)

Autor: ran - 
27. listopadu 2021
06:22

Osmiletý chlapec Jackson Sparks se stal šestou obětí šíleného rappera Darella Brookse (39), který ve Wisconsinu vjel SUV do předvánočního průvodu a způsobil na místě smrt pěti nevinným lidem a zranění dalším 60. Hoch zemřel v nemocnici po operaci mozku. Na malého talentovaného hráče baseballu se vybralo už téměř 10 milionů korun.  

Na mrtvého chlapce zavzpomínal na sociálních sítích baseballový tým, v jehož řadách Jackson na průvodu pochodoval. Jeho vedoucí Jeff Rogers o něm uvedl, že to byl „milý a talentovaný chlapec, kterého byla radost trénovat“. Dodal, že nadějný hráč „měl nakažlivý smích a každý ho měl rád“.

Zmařeného mladičkého života hořce litují i představitelé školy, kam Jackson chodil. „Jsme zarmouceni nad ztrátou všech životů v této tragédii. Zemřel i jeden náš žák. Respektujeme žádost rodiny o zachování soukromí a o to samé prosíme i vás ostatní. Myslíme na pozůstalou rodinu a modlíme se za ni i celou naši komunitu,“ uvedla škola.

Jackson Sparks zemřel v neděli, když se ho chirurgové pokusili zachránit ze zranění, jež mu řidič způsobil. V nemocnici stále ještě leží i Jacksonův bratr Tucker (12). Má roztříštěnou lebku, lékaři i rodiče ale věří, že se plně zotaví, napsali na FoxNews.com

Na webu Gofundme.com se na zarmoucenou rodinu bratrů vybralo již 426 tisíc dolarů (9,7 milionu korun). Cílová částka byla nastavena mnohem níže, na 20 tisíc dolarů (455 tisíc korun). Lidé šokovaní šílenou tragédií byli ale štědří. „Dnes odpoledne náš drahý Jackson podlehl zraněním a skonal,“ stojí na profilu Sparksových. „Tucker se s pomocí Boží zázračně uzdravuje a brzy ho pustí domů,“ stojí tam také.

Z šestinásobné vraždy je obviněn místní rapper Brooks, kterému za šílený čin hrozí šest doživotních trestů. Rapper má dlouhý trestní rejstřík, poprvé byl trestán v 17 letech. Dopouštěl se krádeží, výtržností, držení drog, domácího násilí i sexuálního zneužití. Jen tři dny předtím, než najel do lidí v průvodu, ho zrovna propustili z vazby na kauci v přepočtu 23 tisíc korun poté, co byl obviněn z dalšího domácího násilí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání