Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na život a na krev! Dva muži na ulici za bílého dne bojovali mačetami, skončili v nemocnici

Autor: DH - 
11. května 2021
20:50

Tohle video obletělo svět, a především ve Velké Británii vyvolalo obrovský šok a rozruch. Na záběrech se v něm totiž objevují dva agresivní muži, kteří přímo na ulici mezi lidmi bojují na život a na smrt s velkými ostrými mačetami. Oba po incidentu skončili v péči lékařů, policie hledá svědky události a v oblasti zvýšila hlídky.  

K vzájemnému útoku, který byl svědky zaznamenán na video, došlo v neděli okolo 15:15 v obytné zóně ve městě Morecambe v Lancashiru. Ve videu jsou vidět dva muži, jeden je bez trika, druhý má na sobě šedou mikinu. Oba při vzájemném útoku utrpěli zranění, jejich snímky se později objevily na internetu.

Policie uvedla, že v souvislosti s útokem zadržela dva muže ve věku 31 a 26 let. „Víme, že v oblasti bylo v době spáchání trestného činu více lidí a doporučil bych svědkům, aby nás kontaktovali. Uvědomujeme si, že to v Morecambe způsobilo znepokojení, ale incidenty tohoto druhu jsou vzácné a chceme všechny uklidnit. V oblasti jsme navýšili počet hlídek,“ uvedl seržant James Pinder z policejního oddělení Lancashire.

V oblasti se přitom ve stejný den nejednalo o jediný podobný incident. V půl dvanácté dopoledne byla policie volána do Corporation Parku v Blackburnu, který leží jen 57 kilometrů od Morecambe. Došlo zde k souboji dvou mužů, který zahrnoval i zbraně. Jeden z útočníků utrpěl zranění hlavy, druhý bodné rány na pažích, hrudi a zádech. Oba muže převezla záchranná služba do nemocnice.

Podle zpráv britského serveru Metro.co.uk policie zatím neví, proč k oběma agresivním útokům došlo a zda spolu souvisí. V obou místech byly posíleny policejní hlídky. Lidé v oblasti jsou z událostí v šoku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání