Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osm tragických příběhů z festivalu v Houstonu: Co víme o obětech?

  • Autor: rc - 
    9. 11. 2021
    05:00

    Na festival Astroworld v Houstonu se přišli bavit. Místo toho se několik z nich už nevrátilo domů. Když se na pódiu objevil rapper Travis Scott, na stadionu NRG zavládl chaos. Lidé se tlačili hlava nehlava. Třináct lidí skončilo v nemocnici a dalších osm návštěvníků zemřelo. Nejmladšímu z nich bylo pouhých čtrnáct let. Sedm z obětí tragického festivalu bylo identifikováno. Jednou z nich byl napříkad statečný Danish Baig (†27). Ten se podle televize ABC snažil zachránit život své snoubence a svému bratrovi. Sám zemřel. A co ostatní?

  • 1.Věrný fanoušek

    Za svým oblíbeným umělcem neváhal cestovat. Axel Acosta se vydal na festival do texaského Houstonu z Washingtonu. Nesehnal nikoho do party, a tak se na konec podle informací ABC vydal zcela sám. Své rodině se už ale neozval. Jednadvacetiletý muž slíbil svým blízkým, že jakmile dorazí na hotel, dá jim vědět. Rodiče se pak dozvěděli strašlivou zprávu. Jejich syn, který pouze před měsícem oslavil jednadvacáté narozeniny a studoval univerzitu, při koncertu zemřel. „Podle všeho byl Axel mladý muž se zářivou budoucností. V tento velmi smutný den vyjadřujeme jeho rodině upřímnou soustrast,“ řekla viceprezidentka z univerzity Western Washington Melynda Huskeyová.

    Axel Acosta byl věrným fanouškem Travise Scotta. Axel Acosta byl věrným fanouškem Travise Scotta. | GoFundMe

  • 2.Snažil se zachránit blízké

    Hrdinou tragického festivalu se stal Danish Baig. Sedmadvacetiletý muž na koncert přijel se svou snoubenkou Olivií Swingleovou a bratrem Basilem. Jakmile na stadionu zavládl chaos a lidé se začali nezřízeně tlačit, aby se co nejvíc přiblížili svému idolovi, rodák z texaského Dallasu myslel hlavně na své blízké. „Byl nevinná duše, která vždy stavěla ostatní před sebe. Byl to tvrdě pracující muž, který miloval svou rodinu a staral se o nás,“ uvedl jeho bratr v dojemném prohlášení s tím, že srdce jeho bratra bilo pro všechny. Rodina si prý hodlá najmout právníka a zažalovat ty, kteří akci propagovali a organizovali. „Travis Scott a jeho tým a všichni ostatní by měli za tuto událost převzít odpovědnost,“ dodal v prohlášení Basil s tím, že viděli chaos, který zavládl v hledišti, a nic neudělali. „Tohle byla krvavá lázeň,“ popsal.

    Danish Baig se snažil zachránit svou snoubenku. Danish Baig se snažil zachránit svou snoubenku. | Facebook

  • 3.Pomáhal lidem s postižením

    Srdce na pravém místě měl dozajista Franco Patiño. Jednadvacetiletý muž s milým úsměvem studoval na univerzitě v Ohiu a měl před sebou slibnou budoucnost. Rodák ze státu Illinois se zapřisáhl, že pomůže své postižené mámě, aby mohla znovu chodit, a svému slibu chtěl dostát. Na univerzitě proto studoval strojní inženýrství s vedlejší specializací v biomechanice lidského pohybu. Ve škole byl velice oblíbený a aktivní. Byl součástí hned několik spolků a miloval fotbal a rugby. Jeho máma měla před dvěma lety autonehodu v Mexiku a po nehodě přestala chodit. Údajně právě on ji zachránil z trosek. „Miloval svou mámu,“ řekl jeho otec pro ABC s tím, že jeho syn byl charismatický a energický.

    Franco Patiño chtěl zasvětit svůj život pomoci své mámě. Franco Patiño chtěl zasvětit svůj život pomoci své mámě. | GoFundMe

  • 4.Slibný umělec

    Na koncert s Francem Patiñem vyrazil Jacob Jurinek, jemuž přátelé neřekli jinak než Jake. S Francem chodili na univerzitu v Illinois a pojilo je přátelství, ačkoliv studovali naprosto jiný obor. Seznámili se na střední škole, kde oba dva hráli fotbal. Jacob miloval umění a mediální vědy. Zároveň se angažoval v grafice. „Jake byl hluboce milován svou rodinou a jeho přáteli pro jeho bezmeznou energii a neochvějný pozitivní přistup. Byl vášnivým fanouškem hudby, umělcem, synem a pro mnohé nejlepším přítelem,“ uvedla jeho rodina v prohlášení.

    Jacob "Jake" Jurinek miloval umění. Jacob "Jake" Jurinek miloval umění. | GoFundMe

  • 5.Vášnivá tanečnice

    Hvězdou střední školy byla Brianna Rodriguezová. Šestnáctiletá roztleskávačka a začínající modelka už svými pohyby nezvedne sportovní fanoušky ze sedadel. Ani ona se před davem nedokázala uchránit. „Byla krásná, energická šestnáctiletá středoškolačka. Teď si tančí na cestě do nebeské brány,“ stojí na stránce GoFundMe. Její kamarádka z týmu Julia Hasbroucková uvedla, že ji obdivovala pro její vášeň pro tanec. „Byla jednou z našich nejlepších tanečnic,“ řekla Julia.

    Brianna Rodriguezová byla hvězdou střední školy. Brianna Rodriguezová byla hvězdou střední školy. | GoFundMe

  • 6.Nejmladší oběť

    Zrovna začal studovat střední školu a užívat si život naplno. John Hilgert hrál ve škole baseball a patřil mezi vycházející hvězdy. „John zapůsobil na každého, koho potkal,“ uvedl v dojemném dopise trenér Justin Higgs podle Peoplu. „Mám na Johna vzpomínky, které si navždy uchovám. Musel jsi prostě to dítě milovat,“ stojí v dopise trenéra. „John byl anděl celou dobu, co jsem ho znal. Ovlivnil navždy ostatní a sám byl legendou,“ dodal.

    John Hilgert byl nejmladší obětí. John Hilgert byl nejmladší obětí. | Instagram: houstonbaseballpro

  • 7.Chtěl být agentem

    Na koncert se vydal i třiadvacetiletý student z Texasu Rudy Peña, který se po studiích toužil dát k pohraniční stráži a stát se agentem. „Rudy byl můj blízký přítel. Seznámili jsme se na střední škole. Byl atlet,“ uvedla jeho kamarádka Stacey Sarmientová s tím, že to byl pohodář, který vycházel s každým, s kým se setkal.

    Rudy Peña se chtěl dát ke strážcům hranic. Rudy Peña se chtěl dát ke strážcům hranic. | Facebook

  • 8.Krásná blondýnka

    Mezi oběťmi byla i krásná Madison Dubiskiová. O tragické smrti třiadvacetileté ženy na facebooku informovala její kamarádka Riley Dimeová. „Po tragédii 5. listopadu 2021 na Astroworldu mi bude navždy chybět kousek mého srdce. Slova nikdy nedokážou popsat bolest ze ztráty mé nejlepší kamarádky, strážkyně tajemství a spřízněné duše,“ popsala svou zesnulou kamarádku Madison.

    Madison Dubinski zemřela na koncertě Travise Scotta. Madison Dubinski zemřela na koncertě Travise Scotta. | Facebook

    VIDEO: Tragédie na diskotéce: Dav ušlapal studentku.

    Video  Tragédie na diskotéce: Dav ušlapal studentku.  - Youtube.com
    Video se připravuje ...

begonie ( 9. listopadu 2021 06:23 )

Velmi, velmi smutné......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání