Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Začal masakr v Las Vegas jinak? Majitelé hotelu vraha odmítli verzi policie

Autor: Darina Jíchová - 
13. října 2017
11:15

Stephen Paddock (†64) měl podle časové osy masakru v Las Vegas zabít šest minut před střelbou do návštěvníků hudebního festivalu člena hotelové ochranky. Aspoň to tvrdí policie. Někteří lidé míní, že hotelu trvalo příliš dlouho, než ji kontaktoval. Zaměstnanci hotelu Mandalay Bay i jeho majitelé to ale odmítají, podle nich obě události dělilo jen 40 sekund. Masakr se odehrál v noci 1. října a zahynulo při něm 58 lidí, dalších 500 bylo zraněno. Motiv střelce dál zůstává záhadou. 

Majitelé hotelu Mandalay Bay, firma MGM Resorts, uvedli, že časová osa vypracovaná policí není přesná. Podle nich zaměstnanci hotelu neměli žádný čas, aby varovali policii. Řekli, že masakr a zabití Jesuse Campose, člena hotelové ochranky, od sebe dělí pouhých 40 vteřin, a ne šest minut, informoval o tom deník Guardian.

Mluvčí lasvegaské policie Larry Hadfiedl uvedl, že policie prohlášení MGM Resorts zatím nebude komentovat. Vyšetřovatele FBI, kteří byli k případu přiřazeni, se nepodařilo zastihnout. Šerif Joseph Lombardo prohlásil: „Nehledě na časovou osu, reakce policie na střelbu byla velmi rychlá, nemyslím si, že bylo možné, aby na místo dorazili dříve.“

Jak policie spolupracovala s ochrankou hotelu?

Policie zveřejnila časový sled událostí v pondělí a vyvolala tím řadu otázek. Klíčové jsou dvě z nich. Proč najednou Paddock přestal střílet? Jak přesně probíhala spolupráce mezi policí a hotelovou ochrankou?

Zastupitelstvo MGM Resorts prohlásilo, že čas útoku na Campose, který uvedla policie, se neshoduje s časem zaznamenaným vysílačkou, kterou měl Campos u sebe. „Můžeme s jistotou říct, že policejní zpráva není přesná,“ sdělili představitelé MGM Resorts, aby dodali: „S vyšetřovateli budeme nadále spolupracovat, společně sestavíme přesnou časovou osu celé události.“

Prohlášení MGM Resorts je špatnou zprávou pro rodiny některých obětí, které se rozhodly hotel zažalovat. Celý proces měl být postaven na tom, že kdyby hotel reagoval rychleji na zastřelení Campose, policie by dříve dorazila na místo a zabránila tak velkému neštěstí. Neama Rahmani, který rodiny obětí reprezentuje, se zatím k průběhu vyšetřování nevyjádřil.

Připomeňte si masakr v Las Vegas, při kterém přišlo o život 58 lidí:

kaonkl ( 13. října 2017 13:30 )

Až na to, že mnoho lidí tvrdí, že střelec nebyl jen jeden. Že šli ze dvou stran. Analýza zvukového záznamu střelby to taky potvrzuje. Ale hlavně že se o tom v českém tisku neobjeví ani zmínka.

iFender ( 13. října 2017 12:47 )

Porad jenom premyslet,proc?Hledat do nekonecna motiv a porad to same tema prohlubovat do aleluja. Jeho otec byl "vejlupek" a on to same,prote jednoduse vysvetleno "BLAZEN"!!!Chtel se pomstit to byl motiv.POMSTA!Basta! Schluß!Konec!

Zobrazit celou diskusi