Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Všímavý Honza z Trutnova viděl zloděje krást: Zavolal na ně policisty, dorazil i služební pes

Autor: VaB - 
8. listopadu 2021
13:40

Dva recidivisté kradli ve firmě pneumatiky a hliníkové disky. Když si jich ale všiml Jan z Trutnova, neváhal a zavolal policisty. Ti pak už jen během chvilky dva cizince dopadli. Všímavému občanovi poděkoval šéf tamní policie.

Když si pan Jan z Trutnova začátkem října všiml dvou podivných mužů u jedné z tamních firem, neváhal a zavolal na policii. Dvojice se mu zdála podezřelá. Od strážníků se informace ihned dostala i ke kolegům od státní policie.

„Společně pak vyrazili na místo a následně i za pomoci služebního psa Sancha policisté zadrželi dvojici cizinců, kteří již mají trestní minulost a do areálu měli zamířit už poněkolikáté pro hliníkové disky a pneumatiky,“ uvedl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Policisté jsou za jakoukoliv pomoc či spolupráci od občanů vděční, sami totiž nemohou být všude. „Takové pomoci si bezesporu vážíme a nejen pro nás je velmi cenná,“ říká mluvčí. Muž totiž tím, že vše oznámil na policii, zachránil věci, které chtěla dvojice ukrást.

Rozhodli se mu proto poděkovat. „Přijde mi to úplně normální, že jsem zavolal, a udělal by to snad každý. Každopádně jsem rád, že jsem pomohl a mé oznámení mělo smysl,“ komentuje skromně svůj čin. Kvůli jeho ochraně a probíhajícímu vyšetřování ale jeho fotku nezveřejnili.

„Rozhodl jsem se všímavému občanovi poděkovat osobně a alespoň krátce se s ním potkat. Velmi oceňuji jeho lidský přístup, všímavost i skromnost. Díky jeho pohotové reakci jsme oba muže zadrželi a zamezili tak dalším škodám, neboť je velmi pravděpodobné, že by v trestné činnosti dále pokračovali,“ dodává závěrem plukovník Pavel Škandera.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání