Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česká horolezkyně si v Tatrách poranila nohu: Musela přenocovat na vrcholu hory

Autor: jel - 
26. října 2021
18:07

Nepříjemná situace potkala v pondělí večer dva Čechy při výstupu na horu Dračí štít ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Horolezkyně si po cestě poranila nohu a nemohla dál. Na vrcholu hory museli nakonec oba dva přenocovat. Až ráno pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník. 

Dvojice vyrazila na vrchol 2523 metrů vysoký tatranský vrchol po jeho jižní straně. Bohužel při výstupu si žena poranila nohu, přesto se oběma podařilo dostat se na vrchol, jenže dál za tmy nebyli schopni pokračovat. Požádali proto o pomoc Horskou záchrannou službu.

„Horolezci měli dostatečné vybavení na přečkání noci v terénu, proto po zvážení rizik a domluvě se záchranáři HZS přenocovali na štítu,“ informovala na sociální síti horská služba.

„V ranních hodinách byli o součinnost požádáni letečtí záchranáři, kteří po vyzvednutí dvou záchranářů HZS na heliportu ve Starém Smokovci společně letěli do Zlomiskové doliny,“ dodala HZS.

Oba Čechy záchranáři evakuovali z terénu na Popradské pleso a poté vrtulníkem do Starého Smokovce. Žena skončila v nemocnici.

Video  Německá turistka nepřežila studenou noc v horách.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání