Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič autobusu, ve kterém zemřel režisér Peter Krištúfek (†44): Soud mu dal podmínku!

Autor: ran - 
26. října 2021
16:03

V roce 2018 měl řidič autobusu způsobit na slovenské dálnici R1 smrtelnou nehodu, při níž zemřeli dva lidé včetně režiséra a spisovatele Petera Krištúfka (†44). Soud po třech letech rozhodl o vině a trestu. 

Řidiče autobusu, který před třemi lety způsobil tragickou dopravní nehodu, odsoudil Okresní soud v Banské Bystrici ke třem letům vězení nepodmíněně. Jak uvedl deník Jeden Deň Plus, informovala o tom mluvčí Krajského soudu v Banské Bystrici Nina Uhrovičová.

„Okresní soud Banská Bystrice dne 21.10. 2021 uznal vinným obžalovaného A. M. z přečinu všeobecného ohrožení a ublížení na zdraví, za což mu uložil trest odnětí svobody na tři roky nepodmíněně se zařazením do nápravního zařízení s minimálním stupněm ostrahy,“ uvedla Uhrovičová a dodala, že řidiči soud zároveň vyslovil zákaz řízení motorových vozidel jakéhokoliv druhu na šest let.

Řidič, který do osudné chvíle jezdil 17 let bez nehody, se proti rozsudku odvolal, případ tak putuje na banskobystrický krajský soud.

Při nehodě na dálnici ve směru z Banské Bystrice do Zvolena u obce Badín v roce 2018 zemřeli dva lidé a 12 cestujících autobusu se zranilo. Jedním z mrtvých byl i známý slovenský spisovatel a režisér Peter Krištúfek, který natáčel i s Ivanem Trojanem.

Dálkový autobus zezadu najel do návěsu polského kamionu odstaveného na krajnici. Ke střetu došlo v okamžiku, kdy kamioňák začal najíždět zpět do jízdního pruhu. Řidič autobusu měl podle výsledků vyšetřování nehodu způsobit svojí nepozorností. 

K nešťastným chvílím se odsouzený řidič vyjádřil pro Noviny.sk. „Já to celé těžko snáším. Jel jsem po silnici a zachytil jsem ho krajem, ani si ti nehodu nepamatuju,“ uvedl řidič A. M. Dodal, že po nehodě má noční můry, je psychicky na dně, všem pozůstalým se omlouvá a všeho lituje. 

Video  Řidič autobusu dostal 3 roky, odvolal se ke Krajskému soudu. Při nehodě zemřel i režisér a spisovatel Krištúfek.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání