Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

VIDEO: Driftující mladík (20) v BMW poničil náměstí v Chomutově: Za hloupý delikt přišel rychlý trest

Autor: VaB - 
27. října 2021
05:20

Za naprosto nepochopitelné se dá označit jednání dvacetiletého cizince. Nenapadlo ho nic jiného, než aby se svým BMW začal driftovat na náměstí v Chomutově. Způsobil desetitisícovou škodu, k jeho smůle ho navíc natočila kamera. Následoval noční pobyt v policejní cele, mladík si vysloužil podmínku.

Teprve dvacetiletý cizinec v černém luxusním BMW dorazil do Chomutova na víkendovou návštěvu. Proč přijel, nevíme. Zřejmě se tu ale nudil, a tak si chtěl dlouhé chvíle zkrátit jízdou po městě.

Když v neděli dorazil k morovému sloupu na chomutovském náměstí 1. Máje, nenapadlo ho nic jiného, než aby se začal „zdokonalovat“ v driftování. Sloup takto obkroužil podle strážníků čtyřikrát. Ze začátku mu to moc nešlo, poté mu už od pneumatik stoupala oblaka bílého kouře.

Když řádění ukončil, plnou parou vystřelil vpřed a vypařil se v ulicích města. K jeho obrovské smůle ho ale při celém činu natočila kamera městského systému. A když si toho operační velitel všiml, ihned jednal.

„Operační velitel vyslal hlídky městské policie na základě telefonického oznámení na náměstí, kde se měl řidič pokoušet driftovat po zrovna nedávno vyčištěném povrchu, čímž se náramně bavil,“ uvedli strážníci. Naštěstí se jim mladíka podařilo brzy zastavit, zadržet a předat kolegům od státní policie.

Kamenné kostky před nedávnem pracovníci městských služeb pracně vyčistili, teď se do toho bohužel budou muset vložit znovu. „Viděla jsem po prvním znečištění, jak tam lidé od TS lezli po čtyřech a drbali pozůstatky po pneumatikách. Bylo mi jich líto,“ komentovala Milena na facebooku.

Škoda na poničené dlažbě v délce 140 metrů byla vyčíslena na více než dvacet tisíc korun! „Po noci strávené v cele policisté dotyčnému sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci. Případ byl řešen ve zkráceném přípravném řízení a již byl předán soudu,“ dodala policejní mluvčí Miroslava Glogovská. „Tam si vyslechl obvinění z trestného činu poškození cizí věci a následně byl pravomocně odsouzen. Odnesl si podmínku a povinnost nahradit vzniklou škodu,“ dodali zástupci města.

Celá událost vytočila i primátora města Marka Hrabáče. „Možná některé okolo nás baví, když mohou dokola ničit majetek a práci druhých. Mají pocit, že zrovna na ně je zákon krátký. Ale tak to není. Díky perfektní práci Městské policie Chomutov a Policii České republiky přišel pro pachatele okamžitě zasloužený trest,“ uvedl.

Video  Mladík v BMW driftoval na náměstí v Chomutově, poškodil ho.  - MP Chomutov
Video se připravuje ...

Matos7 ( 27. října 2021 10:27 )

Zas.strelit

Hemarlen ( 27. října 2021 08:01 )

Tvl to je článek to psal někdo z IQ šumící trávy

al.bunda ( 27. října 2021 06:32 )

Pravda je že demence řidičů černých BMW neustále stoupá a je jedno jestli je to Čech anebo cizinec👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání