Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chybovala policie při pacifikování mladíka bez roušky v Berouně? Zákrok byl oprávněný!

Video se připravuje ...
Autor: VaB - 
3. března 2021
13:59

Sociálními sítěmi se minulý týden šířilo video, na kterém strážníci městské policie pacifikují nezletilého chlapce. K incidentu došlo na náměstí v Berouně. Státní policie nyní uvedla, proč byl mladík stržen k zemi. Neměl roušku, nerespektoval výzvy, nadával strážníkům a kladl aktivní odpor. Postupovali strážníci správně? 

Incident natočil kolemjdoucí na telefon a umístil jej na facebook. Strhla se ohromná lavina a příspěvek začaly sdílet stovky lidí. „Nešahejte na mě!“ Tyto slova jsou slyšet v prvních vteřinách videa. 

Dvojice uniformovaných strážníků chtěla mladíkovi domluvit, ten ale nechtěl spolupracovat. Když neposlechl, došlo na donucovací prostředky. Jeden ze strážníků ho pak strhl k zemi. Mladý muž, který strážníky začal častovat nadávkami, do jednoho z uniformovaných mužů naráží nohou a na zemi ho odkopává. V jednu chvíli je slyšet, jak strážník vyhrožuje, že použije pepřák. 

Po chvilce se situace uklidnila a mladík společně se strážníky odchází směrem k zaparkovanému služebnímu vozu. Případem se začala brzy zabývat i Policie ČR. „Policejním šetřením bylo zjištěno, že nezletilá osoba byla dne 22. února 2021 kontrolována hlídkou MP Beroun pro své protiprávní jednání, a to oznámení o přestupku proti veřejnému pořádku a oznámení o porušování vládních nařízení, které nadále po opakovaných výzvách odmítala dodržovat,“ uvedla mluvčí Jana Šteinerová.

Video  Zadržení mladíka v Berouně.  - Kreativní Převrat
Video se připravuje ...

Mladík měl všech výzev ignorovat, strážníky slovně napadat, nechtěl se prokázat občankou. V průběhu řešení celé situace chtěl navíc z místa odejít. „Zákrok berounských strážníků proti nezletilé osobě pro odmítnutí potřebné součinnosti ke zjištění totožnosti, neuposlechnutí výzvy a kladení aktivního odporu byl přiměřený a oprávněný a proveden v souladu se zákonem,“ dodala mluvčí.

Po zhlédnutí videozáznamu policisté řekli, že nebyla naplněná žádná skutková podstata trestného činu, přestupku nebo správního deliktu. 

MAMKA2316 ( 3. března 2021 18:16 )

Tak na ně a ještě přidat 5000 pokutu !!!!Co Hamáčku proč to neuděláte v Praze a jinde !!!!Policie by měla dostat odměnu !!!Babišův a vládni problém způsobuji hlavně Pražáci !!Oni teda hodně s nich se chovají jak nadlidé jejich arogance nemá asi v Evropě obdobu ??!!! Někteří s nich a je jich hodně se chovají jak býci v aréně nebo bizoni na pastvě po výstřelu !!!!!Chlastají chodí bez roušek, jezdí na hory ,chaty a pak jako obchodní zástupci ,ředitele nadnárodních firem atd. jezdi po republice a způsobují asi katastrofu ?? PRAHA BY SE ASI MĚLA na 14 DNŮ ZAVŘÍT !!!!

jonn ( 3. března 2021 15:32 )

Bezva práce . Za 1.

Jirik-ta ( 3. března 2021 14:25 )

Do práce a domů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání