Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsné video z Berouna: Strážníci srazili mladíka k zemi, prý neměl roušku!

Autor: VaB - 
26. února 2021
12:54

Prý neměl roušku a nespolupracoval, tak ho povalili na zem a sebrali. Sociálními sítěmi se ohromnou rychlostí šíří video, na kterém dvojice strážníků z Berouna sráží k zemi chlapce. Důvodem má být absence roušky.

„Nešahejte na mě!“ Tyto slova jsou slyšet v prvních vteřinách videa, které se objevilo na sociálních sítích. Co přesně přecházelo incidentu mezi strážníky městské policie a mladým mužem, není z videa jasné. 

Strážníci chtěli mladíkovi patrně domluvit, aby si vzal roušku. Když neposlechl, došlo na donucovací prostředky. Jeden ze strážníků ho pak strhl k zemi. Mladý muž, který strážníky začal častovat nadávkami, do jednoho z uniformovaných mužů naráží nohou a na zemi ho odkopává. Celému incidentu zblízka po celou dobu přihlížely i dvě mladé ženy. 

Když chtěli muže na zemi uklidnit, začal se zase zmítat. „Já tě vykasruju,“ říká ve videu strážník. Myslí tím, že použije pepřový sprej, kterým by mladíka zpacifikoval. Po chvilce se situace částečně uklidnila. Muž na zemi začal požadovat, aby ho dvojice strážníku pustila a opakovaně říkal, aby na něj policisté nesahali. Nakonec se postaví a odchází spolu pryč, patrně k nedalekému služebnímu vozidlu. Video poté končí. 

Případem se v současné chvíli zabývá Policie ČR. „Berounští policisté prověřují případ incidentu na Husově náměstí v Berouně, kdy strážníci Městské policie řešili nerespektování vládních nařízení – nenošení roušky nezletilé osoby, která nerespektovala opakovaných výzev strážníků,“ napsala Blesku policejní mluvčí Jana Šteinerová

Část komentujících na facebooku zásah strážníků proti mladíkovi, kterému mělo být jen 14 let, kritizuje jako přehnaně brutální, druhá část je přesvědčena, že je video účelové. „Tady je pouze video, kdy hlídka (ano, poněkud neobratně) pacifikuje mladistvého. Tohle vypadá jako dost účelové video, které dle komentářů posloužilo svému účelu. Já bych vsadil boty, že zákrok nebyl primárně veden za nenasazenou roušku,“ myslí si jeden z komentujících. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání