Konečně spadla klec! Policisté dopadli pachatele, který se specializoval na vloupávání do bytů. Vybíral si hlavně přízemní byty na Černém Mostě. Dovnitř se dostal oknem, byty prošmejdil a sebral, co mohlo mít nějakou cenu – elektroniku, šperky i peníze. To všechno mu zabralo jen pár minut, pak se z bytu už normálně dveřmi poroučel ven. „Kriminalisté muže, který měl na svědomí minimálně osm skutků tykajících se zejména vloupání do bytů a jízdy se zákazem řízení, obvinili,“ uvedla policejní mlvučí Violeta Siřišťová s tím, že gauner způsobil milionovou škodu.

Muže v minulém roce dopadli pražští strážníci. „V červeném vozidle BMW ujížděl v centru metropole strážníkům městské policie. Řidič neuposlechl výzev strážníka k zastavení vozidla a začal ujíždět. Po několika metrech zastavil a utekl pasáží směrem k Františkánským zahradám. Tam byl strážníky zadržen a následně předán státní policii. V té době byl již podezřelý v celostátním pátrání za majetkovou trestnou činnost,“ upřesnila mluvčí.

K činům se muž přiznal. Není to žádný nováček – v minulosti už byl víc než desetkrát soudně trestán za podobnou činnost. I teď sedí ve vězení, kde stráví minimálně několik měsíců.

Video
Video se připravuje ...

Policisté obvinili muže, který se vloupával do přízemních bytů. Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií