Nebýt včasného postřehu dvou policistů v centru Prahy, mohla jízda opilého řidiče skončit havárií nebo bouračkou. „Při cestě z práce si kolem osmé hodiny večer na ulici 5. května povšimli vozidla, které na silnici kličkovalo a jelo se zcela zhasnutými světly,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Policisté tak i ve svém volnu zkontaktovali své kolegy s tím, že po silnici jede podezřele jedoucí vůz. „Jako první byli na místě policisté z Oddělení hlídkové služby pro Prahu IV, kteří museli vozidlo ihned po zastavení zabrzdit ruční brzdou, protože se rozjelo směrem ke služebnímu vozu a hrozilo, že jej nabourá,“ líčí Hrdina. Muž se následně do policistů okamžitě pustil, začal je vulgárně urážet a vůbec působil arogantním dojmem.

Kopl do policistky!

„Řidič začal své chování stupňovat. Mlátil pěstmi do svého auta a v jednu chvíli dokonce agresivně vystoupil proti jednomu z policistů,“ líčí mluvčí. „Hlídka za použití donucovacích prostředků muže svedla na zem a omezila ho na osobní svobodě, ale ani tím však jeho napadání neskončilo.  Ve chvíli, když se mu policistka snažila nasadit roušku, tak jí kopnul do břicha a při následné eskortě na služebnu se nohama zapíral o schody a hlavou mlátil do všeho kolem sebe.“

Napadení policistů muži nestačilo, nadýchal téměř tři promile alkoholu v krvi. Po vystřízlivění se měl co divit. „Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí kromě ztráty řidičského průkazu až jeden rok za mřížemi,“ uzavírá Hrdina.
Video
Video se připravuje ...

Dva policisté po službě si všimli podivně jedoucího vozidla, na což upozornili své kolegy. Řídil jej opilý řidič. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie