Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zběsilá honička s policií v České Třebové skončila nehodou: Kolemjdoucí museli před BMW uskakovat

Autor: jel - 
20. října 2021
20:50

V úterý 5. října pronásledovali policisté v České Třebové v Pardubickém kraji BMW. Za jeho volantem seděl muž, který už jednou kriminalistům unikl. Nyní byl zfetovaný a neměl ani řidičák. Tentokrát však skončil v poutech, jeho zběsilý útěk totiž skončil nehodou.

Policisté z Ústí nad Orlicí prováděli běžnou hlídkovou činnost v České Třebové. Při ní si všimli vozidla, které už jednou kriminalisté pronásledovali, avšak neúspěšně. Vyzvali proto řidiče k zastavení, jenže ten jim začal opět ujíždět.

Hlídka se tedy pustila do pronásledování vozidla, jež uhánělo městem místy až stokilometrovou rychlostí. Na videu zveřejněném policisty je vidět, že řidič BMW jede opravdu nebezpečně a v několika případech jen těsně mine chodce, kteří museli dokonce uskočit. Navíc v ulicích přejíždí od kraje ke kraji.

„Jeho jízda skončila až ve chvíli, kdy nezvládl řízení a v ulici Hýblova naboural do dvou zaparkovaných vozidel. Ani v té chvíli se ale nechtěl vzdát, vystoupil z auta a dal se na útěk,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková. Dvacetiletého mladíka nakonec zastavil policista hrozící zbraní.

„Následně bylo všem zúčastněným jasné, proč řidič před hlídkou ujížděl. Dvacetiletý muž nebyl vlastníkem řidičského oprávnění, byl na něj vydán příkaz k zatčení a provedený orientační test na jiné návykové látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin,“ dodala mluvčí s tím, že mladík skončil ve vazbě.

Video  Zběsilá honička s policií v České Třebové skončila nehodou: Kolemjdoucí museli před BMW uskakovat.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání