Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drsná nehoda dvou aut Horním Slavkově: Škodovka skončila v potoce, řidič BMW byl pod vlivem drog a alkoholu

Autor: VaB - 
25. dubna 2021
16:40

Nepochopitelné jednání, kterému předcházelo posilnění alkoholem a drogami. Řidič (40) BMW předjížděl v nepřehledném úseku a v zatáčce jiné auto. Řidička (38) druhého auta trochu vyjela ze svého pruhu a skončilo to nehodou, ke které došlo v Horním Slavkově. Škodovka skončila v potoce, řidičku do nemocnice transportoval vrtulník. Řidič nadýchal 0,74 promile, byl i pod vlivem drog.

Nepřehledný úsek, blížící se zatáčka a jiné jedoucí auto. Situace sama o sobě patrně už nebezpečná, to ale řidiče (40) v BMW neodradilo. Ten se i tak rozhodl řidičku ve škodovce předjet. Bohužel, žena (38) za volantem trochu vyjela ze svého pruhu, protože si krátila levotočivou zatáčku. 

Vlivem toho, že vybočila doleva, došlo k bočnímu střetu s BMW. Baworák narazil do svodidel, škodovka jimi rovnou prolétla. Auto i s řidičkou skončilo v potoce. Podle fotek to vypadá, jak kdyby padalo z ohromné výšky.

Řidička se při nehodě zranila a bylo nutné jí transportoval vrtulníkem do nemocnice. Oba řidiči si ještě stihli podrobit testu na alkohol. U řidičky byl negativní, řidič BMW ale nadýchal. To ale není vše.  „U čtyřicetiletého muže vyšla orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 0,74 promile. Zároveň se čtyřicetiletý muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivní na amphetamin/methamphetamin,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Vznikla škoda byla odhadnutá na 260 tisíc korun. Přesnou příčinu policisté vyšetřují, žádají navíc i svědky. A zejména toho, kterého měl řidič BMW taktéž předjíždět. Informace, které mohou dopravním policistům pomoci, můžete sdělit na lince 158.

diskutujici ( 25. dubna 2021 18:58 )

Škoda 260 tisíc? Vždyť to je totálka obě

priserak77 ( 25. dubna 2021 17:31 )

Fakt smrtelná kombinace BMW, alkohol a drogy a výsledek ? Dostane bububu a možná pokutu. Takového ksindla pověsit za "něco" do průvanu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání