Pronásledování začalo v noci na středu v pražských Malešicích. „Řidič nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Gauner za volantem uháněl ulicemi Prahy 10 velkou rychlostí, až nakonec nezvládl řízení a čelně narazil do zdi. 

Ani tak to ale ještě nechtěl vzdát - hned po havárii z auta vystoupil a z místa utekl, nebylo mu to ale nic platné. „Policisté ho během několika minut nalezli,“ dodal Hrdina. Policisté také zjistili, že auto, které naboural, je kradené, muž měl navíc vysloven platný zákaz řízení.

Nenapravitelný recidivista

Zadržený šestadvacetiletý muž je pražským policistům už známý z dřívějška. „Jedná se o nenapravitelného recidivistu, který policistům v březnu během dvou dnů dvakrát ujížděl krátce poté, co opustil brány věznice, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost,“ uvedl policejní mluvčí. Muž bez platného řidičského oprávnění tehdy podle Hrdiny způsobil několik nehod a odmítl test na přítomnost drog v těle. Test na drogy odmítl podstoupit také v úterý. Jakým způsobem ke kradenému vozidlu přišel, policie vyšetřuje.

Kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži hrozí až dvouletý trest. „Pokud by se prokázalo, že odcizil i výše zmíněné vozidlo, trestní sazba se zvýší až na pět let,“ dodal policejní mluvčí.

Opilý řidič uháněl po magistrále v protisměru rychlostí až 130 km/h:

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič uháněl po magistrále v protisměru rychlostí až 130 km/h. Městská policie Praha

Fotogalerie
15 fotografií