Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

23 dětí z tábora skončilo v nemocnici: V obci Mrtník zasahoval vrtulník a záchranáři

Aktualizováno -
11. srpna 2021
19:58
Autor: VaB - 
11. srpna 2021
05:36

Do obce Mrtník-Hvozdec vyrazilo v úterý kolem půlnoci mnoho sanitek, hasičů a nechyběl ani vrtulník. U třech desítek dětí se totiž objevily zdravotní problémy. 23 jich muselo být převezeno do nemocnice. Policie odebírala vzorky z jídla. Záchranáři vyhlásili stav hromadného postižení osob.

Do táboru Mrtník ve stejnojmenné obci nedaleko Hořovic vyrazilo po půlnoci v úterý vícero sanitek, hasičů a policistů. Podle prvotních informací se u zhruba třiceti dětí projevily zdravotní problémy. 

Záchranná služba na místo vyslala sanitky ze Středočeského kraje, na pomoc přijel i modul pro hromadné neštěstí Atego pražské záchranné služby. Zároveň s ním z pražského letiště vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby.

Zdravotnická záchranná služba vyhlásila stav hromadného postižení osob. „Na místě bylo 23 dětí, u kterých se objevily zažívací problémy, například zvracení. Na místě bylo pět našich posádek, pomohla nám i záchranná služba z Rokycan. Velké díky patří i pražské záchranné službě, která na místo vyslala vozidlo pro hromadné neštěstí. Děti byly rozvezeny do nemocnice v Praze, Středočeském a Plzeňském kraji,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Homolová.

Na místě zasahovala i policie a kriminalistický technik, který zajistil místo.  „Prověřujeme náhlou nevolnost dětí na letním táboře. Jídlo tam zajišťovala cateringová služba. Byly zajištěny vzorky, které budou zkoumány, čekáme na posudky hygieny, která na místě provádí vlastní šetření,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí policie Michaela Nováková. Vrtulník LZS se vracel prázdný. 

Podle informací televize Prima se děti přiotrávily při večeři. Jejich stav byl po hospitalizaci stabilizovaný a zlepšuje se. Postupně se do tábora z nemocnic vracejí. 

Video  Incident v táboře v obci Mrtník.  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

rudne ( 11. srpna 2021 14:11 )

Všichni brečíte na nesprávném hrobě!!! V článku se píše, že stravu zajišťovala cateringová služba, tedy nevařili!!!!!

kenguru ( 11. srpna 2021 13:46 )

Prase jste sám.Na táborech se za socialismu na hygienu dbalo.Ony totiž existovaly i přepadový kdy se kontrolovalo financování i hygiena.Tak neplacej nesmysly.

kenguru ( 11. srpna 2021 13:43 )

Jako hospodář jsem na táboře v 70 až 80 tych letech musel dbát na čerstvost potravin a vzorky kuchař uchovával nejméně 3 dny.Za celou dobu se mi nestalo , že by byl problém.Dnes se některé tábory s hygienou a uložením potravin téměř nezabývají.Proto to tak dopadá.Potrestat hospodáře,vedoucího tábora i kuchaře.Slo o obecné ohrožení děti.

ingmarie ( 11. srpna 2021 12:39 )

Jaký rodič může poslat své děti do Mrtníku?

leros ( 11. srpna 2021 10:49 )

Já jsem jezdil v šedesátých letech a bylo to tak. Dnes dělají ze všeho vědu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání