Voda začala vytékat z bytu číslo 1 do sklepa, čehož si sousedé všimli. Hned proto kontaktovali ženu, která v bytě bydlí, ta ale nereagovala ani na telefon, ani na zvonění na dveře. V obavách proto sousedé zalarmovali strážníky. „Hlídka nejprve uzavřela hlavní uzávěr vody a poté pomocí zapůjčeného žebříku oknem nahlédla do bytu. Na zemi spatřila ležící ženu, která naštěstí reagovala na klepání na okno,“ popsala postup městské policie její mluvčí Irena Seifertová.

 

Byt měl bezpečnostní dveře, proto strážníci na místo zavolali hasiče, aby ho otevřeli, a také záchranku. „Do jejich příjezdu se strážníci snažili udržet s ženou alespoň minimální kontakt. Kolegové z hasičského sboru se pak do bytu dostali přes okno, aniž by došlo k jakémukoliv poškození, a pustili dovnitř zdravotníky, kteří si 68letou ženu převzali do péče,“ uvedla mluvčí.

Teprve pak vyšlo najevo, že ženu zradily nohy a na zemi leží bez pomoci už čtyři dny! „Strážníci nakonec ještě vyrozuměli o celé situaci syna seniorky,“ dodala Seifertová.