„Mlátí mi kamaráda, řvou na něj. Jeden u něj stojí, druhý na něm leží.“ Tak znělo oznámení na linku 158 ve středu krátce po půl desáté večer na Praze 8. Oznamovatel i jeho kamarád se prý k potyčce připletli náhodou.

Jim neznámou ženu totiž obtěžovali dva muži, když vystupovala na tramvajové zastávce Urxova v pražském Karlíně. Toho si všimli právě dva kolemjdoucí muži, kteří se rozhodli, že takové jednání nebudou ignorovat. Zeptali se ženy, zda nepotřebuje pomoc, nebo zda mají zavolat policii. Ve chvíli, kdy to uslyšeli podezřelí, ihned „po svém“ zareagovali a jednoho ze zachránců zmlátili. Ten pak skončil se zraněním v nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po klíčové svědkyni, kterou v Karlíně obtěžovali dva muži. Kolemjdoucí se ženy zastal, muži ho zmlátili Městská policie Praha

Když na místo dorazila hlídka, oba podezřelí začali zdrhat. „Policisté oba muže následně dostihli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. V případě odsouzení hrozí pachatelům až dvouletý pobyt za mřížemi," uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová. 

Důležitá svědkyně

Když policisté na místo činu dorazili, žena tam už nebyla, policisté proto zveřejnili prosbu o pomoc při pátrání po ní. „Důležitá svědkyně, po které jsme pátrali, se včera ozvala na linku 158. O pátrací relaci se dozvěděla v médiích,“ uvedla ve středu Siřišťová.

Fotogalerie
7 fotografií