Kriminalisté z 2. oddělení Prahy II pátrali od konce července po dvou mladících. Ti si domluvili přes sociální síť nákup pěti značkových skateboardových mikin zhruba v hodnotě 20 tisíc korun. „Prodejce se s dvěma mladíky setkal v ulici Vlachova v pražských Stodůlkách, kde mělo dojít k prodeji. Po prohlédnutí nabízeného zboží si jeden z mladíků pět těchto mikin schoval do batohu a druhý vytáhl zbraň, natáhl závěr a namířil ji proti prodejci. Poté z místa utekli i s ukradeným zbožím,“ uvedl Richard Hrdina z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Kamery je zachytily

Kriminalistům se podařilo zajistit kamerové záznamy jak z ulice, tak z obchodního centra i ze stanice metra, kde jsou oba mladí muži dobře zachyceni. Policisté je zveřejnili a požádali veřejnost o pomoc při pátrání.

„Na základě získaných poznatků se podařilo oba podezřelé dopadnout. Vzhledem k věku podezřelých nemůžeme k tomuto případu poskytovat jakékoliv další informace,“ dodal mluvčí. Oba mladíci jsou podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a vydírání.

Fotogalerie
3 fotografie