Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prchal s granátem v ruce a odmítal se vzdát: Proti muži na dálnici D10 zasahovali policisté

Autor: VaB - 
20. října 2021
14:14

Ujížděl, boural a pak utíkal s jedním granátem v ruce a druhým v kapse. Muže nakonec museli zadržet policisté na dálnici D10. Chvíli před tím se s granátem producíroval na čerpací stanici.

Policistům z Prahy začal v sobotu 16. října odpoledne ujíždět řidič audi. Směřoval na dálnici D10 a dále na Mladou Boleslav. Do pronásledování se zapojilo i několik hlídek policistů Středočeského kraje. Cestou stihl muž (48) způsobit nehodu s dodávkou.

Když z auta vystoupil, rozběhl se k nedaleké čerpací stanici. „Tam ho následně i s granátem v ruce zachytily kamery. Ve vozidle pak policisté nalezli i palnou zbraň (ta se později ukázala jako airsoftová), proto zde byla důvodná obava, že je muž skutečně granátem ozbrojen,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Policisté se hned dali do práce a začali prohledávat okolí. Po chvíli muže našli na svahu u dálnice D10. „Proti 48letému muži policisté použili hrozbu namířenou střelnou zbraní a vyzvali ho, aby si lehl na zem. Tyto výzvy zpočátku muž nerespektoval, proto ho policisté za pomocí hmatů a chvatů svedli na zem sami,“ dodala mluvčí.

Muž ležel na břiše a pod ním měl granát, který odmítal pustit a dát ruce za záda. Vážné riziko ale nikomu nehrozilo. „Při prohlídce u muže policisté skutečně nalezli granát, jednalo se však o cvičný granát M67. Po prohledání nalezli v kapse u kalhot ještě další granát, rovněž cvičný, granát RGD-5,“ doplnila mluvčí s tím, že se muž odmítl podrobit testu na drogy.

Hrozí mu až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení motorových vozidel na dva roky. Jelikož měl granát kategorie D na veřejnosti, přibýt mu k tomu může ještě další finanční sankce.

Video  Muž ujížděl policistům, poté utíkal s granátem v ruce. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání