Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář Musk se zbavuje majetku: Cenu honosné vily musel snížit o víc jak 120 milionů!

Autor: rc - 
20. října 2021
05:00

Zbavit se všeho svého majetku se rozhodl Elon Musk. Miliardář své rozhodnutí oznámil na sociální síti a jak napsal, tak i udělal. V Kalifornii v současnosti prodává své poslední sídlo, o které je však nevalný zájem. Filantrop a vizionář musel dokonce snížit jeho cenu, a to o víc než 120 milionů!

Elon Musk už nebude mít v americké Kalifornii žádné vazby. Padesátiletý podnikatel už před časem oznámil, že nechce vlastnit žádný majetek. „Nebudu vlastnit žádný dům,“ vzkázal svým fanouškům na sociální síti Twitter a náhle se postupně na trhu začaly objevovat jeho honosná sídla. „Myslím, že majetek vás zatěžuje,“ uvedl vloni v květnu v podcastu Joe Roganovi Musk, kterého Forbes v žebříčku nejbohatších lidí na světě uvádí na třetím místě.

Miliardář postupně prodává své nemovitosti. Od roku 2019 a na trhu se objevilo poslední sídlo, které leží na lukrativní adrese Bay Area u San Francisca. Dům, který disponuje sedmi ložnicemi a deseti koupelnami, byl postaven v roce 1916. Novému majiteli poskytne veškerý luxus.

Leží v rozlehlé zelené zahradě o rozloze 47 akrů a má nádherný výhled na okolí. V domě například najdete honosnou knihovnu, jejíž zdi jsou vykládány pravou kůží. Příjemné večery můžete strávit u velkého krbu a užít si spoustu zábavy v hudebním salónku, který má hydraulický výtah.

Lze ho spojit s jídelnou, což nabízí mnoho prostoru pro uspořádání speciálního večírku. Na své si přijdou i milovníci vaření. V rezidenci je k dispozici prostorná kuchyně. Na pozemku je venkovní bazén a dům je zabezpečen prvotřídním bezpečnostním systémem. Navíc se během patnácti minut dostanete na letiště v San Franciscu.

Musk dům původně pronajímal pro různé akce. Nicméně nakonec se ho rozhodl prodat a doufá, že by si ho mohla zamilovat velká rodina. Původně chtěl za dům 37,5 milionů amerických dolarů (víc jak 820 milionů Kč), nicméně vzhledem k vývoji ekonomiky musel z ceny slevit. V současnosti je sídlo k mání za necelých 32 milionů dolarů (víc jak 700 milionů Kč).

Novým domovem světoznámého milionáře se stane Texas. „Prostě potřebuju jet za širší rodinou, která tam žije. Je to zvláštní místo,“ napsal na Twitter. Důvodem stěhování je údajně zvýšení cen na bydlení v oblasti. Do Texasu se proto rozhodl přestěhovat celou společnost Tesla a nedaleko Austinu začala vznikat nová továrna Tesla Gigafactory.

Zaměstnanci totiž prý museli v Kalifornii platit draze za bydlení a navíc čekali v dlouhých kolonách, což neprospívalo rozvoji firmy. Britský deník Daily Mail však také uvádí, že se Musk dostal do křížku s kalifornskou političkou Lorenou Gonzalezovou, která ho obvinila, že porušil státní nařízení. Měl totiž otevřít továrnu Tesla ve chvíli, kdy stát bojoval s pandemii covidu-19.

VIDEO:  Ráj ve městě: Americký univerzitní kampus nabízí velkorysé prostory   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi