Mustang původně pronásledovali policisté ze Středočeského kraje. Kvůli řidiči, který se na silnici choval dost podivně, volalo několik lidí na linku 158.

Řidiči na dálnici D1 směrem do Prahy upozorňovali na to, že různě přejížděl z pruhu do pruhu. Na dálnici D1 se ho pokoušela nejprve zadržet dálniční policie Středočeského kraje, ale nepodařilo se jí ho dohonit. Proto požádala o pomoc kolegy z Prahy.

„Policisté za pomoci světelného a zvukového znamení se vozidlo na sjezdu na Jižní spojku pokusili opakovaně zastavit, řidič však nereagoval a začal ujíždět. Během své jízdy přejížděl vysokou rychlostí z jednoho jízdního pruhu do druhého a při tom ohrožoval další účastníky silničního provozu,“ popsala jeho nebezpečnou jízdu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič v mustangu ujížděl policistům. (25. dubna 2021) Policie České republiky

Nakonec se auto podařilo zastavit těsně před Barrandovským mostem, kde policisté vůz ze všech stran zablokovali. „V okamžiku, kdy muž hledal ve svém batohu doklady, si policisté dále povšimli igelitového sáčku se zelenou sušinou. Při kontrole zjistili, že se jedná o bezmála pět gramů marihuany,“ dodala mluvčí. Policie řidiče na místě zadržela, za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až dvouleté vězení.

Fotogalerie
16 fotografií