Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hasič Jozef (†59) uklouzl na zledovatělém chodníku: O tři dny později zemřel

Autor: rc - 
20. října 2021
20:04

Na radnici v Košicích se minulý rok v lednu vypravil Jozef L. Záležitosti na magistrátu už ale nevyřídil. Uklouzl na chodníku a skončil v nemocnici. O tři dny později v ní zemřel. Rodina se podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň marně domáhá po městě odškodnění.

Jozef L. se vypravil na magistrát v Košicích 10. ledna minulého roku. Návštěva však skončila tragicky. Podle informací deníku Plus Jeden Deň na úřad nesl fakturu za vystoupení Hasičské dechové hudby Košice, jejímž byl členem a zároveň i manažerem.

Hudba hrála na předávání cen městským policistům. Do budovy se nicméně nedostal. Uklouzl na zledovatělém a zasněženém chodníku a byl převezen do nemocnice, kde bojoval tři dny o život. Byl připojen na plicní ventilaci a podstoupil i operaci. Svůj boj ale nakonec prohrál.

Náhlá smrt muže, který byl podle svých blízkých před úrazem zcela zdráv, rodinu šokovala. Syn Matěj (33) pro výše zmíněný deník uvedl, že se obrátil i na policii kvůli trestnímu oznámení. „Nakonec policie v prosinci vyšetřování zastavila pro nedostatek důkazů,“ uvedl Matěj s tím, že se na magistrát obrátil právní zástupce rodiny s žádostí o mimosoudní vyrovnání.

Město se však dlouho neozývalo a na žádost zareagovalo až v dubnu tohoto roku. „Informovalo, že musí zjistit, jaké má správce chodníku, kterým je bytový podnik, pojistné krytí události. Zároveň je zajímalo, jaké jsou naše představy o odškodném,“ uvedl Matěj s tím, že rodina žádá 50 tisíc eur (cca 1,3 milionu Kč) pro každého z pozůstalých.

„Což znamená pro mámu, sestru a mě,“ vysvětlil a dodal, že se už město neozvalo. „Byl úplně zdravý, sportoval. Pitevní zpráva potvrdila, že otec byl po zdravotní stránce v úplném pořádku, zemřel na následky pádu,“ uzavřel.

VIDEO: Vraždili jen proto, aby si to zkusili.

Video  Vraždili jen proto, aby si to zkusili.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání