Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Řidič srazil v Petrůvce chlapce na koloběžce: Jel bez helmy, zachraňoval ho vrtulník

Nehoda v Petrůvce.
Nehoda v Petrůvce.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
20. října 2021
14:37

Řidič škodovky srazil v Petrůvce nezletilého chlapce na koloběžce. Muž za volantem podle policie jel rychle a nebyl vůči dítěti opatrný. Chlapec naopak neměl přilbu. Vrtulník ho transportoval do nemocnice.

K nehodě došlo na Zlínsku v neděli vpodvečer. Řidič osobního auta Škoda Karoq tady srazil nezletilého chlapce jedoucího na koloběžce. Muž (27) podle policie jel s autem příliš rychle od Slavičína na Luhačovice.

Chlapec na koloběžce jel po silnici, řidič ale podle policistů nedbal opatrnosti, a když chtělo dítě odbočit, nevšiml si ho a včas nezareagoval. A tak došlo k nehodě. Chlapce pak s vážným zraněním transportoval vrtulník do nemocnice.

„Veškeré okolnosti této dopravní nehody, míru zavinění a další skutečnosti, které se střetem souvisí, prověřují zlínští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Upozornila i na fakt, že chlapec jel na koloběžce bez helmy. „Pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro jízdu na kole. Mimo jiné také povinnost řidiče nosit ochrannou přilbu až do dovršení osmnácti let věku,“ dodala mluvčí s tím, že stejně důležité jsou i reflexní prvky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání