Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tříměsíční Pavlínka prý měla kapavku: Diagnóza způsobila rozkol v rodině, rodiče viní nemocnici z pochybení

Autor: jel - 
12. října 2021
05:15

Pavlínka z Mostu před čtyřmi lety omylem spolkla při koupání trochu sprchového gelu a skončila v nemocnici. Tam přišel pro rodinu šok, lékaři holčičce diagnostikovali kapavku! Rodiče dívenky kvůli tomu měli mezi s sebou neshody, pak se ale ukázalo, že ani jeden z nich nemocí netrpí. Na oddělení ale tou dobou ležela stejně stará holčička se shodnou diagnózou. Podle rodiny nemocnice výsledky zaměnila.

Zoufalá maminka malé Pavlínky, Ivana, popsala celou nepříjemnou situaci, kterou museli před lety prožít pro CNN Prima News. Nepříjemnost, která zasáhla život rodiny, se odehrála před čtyřmi lety. Tehdy tříměsíční miminko omylem při koupání spolklo trochu sprchového gelu a muselo od nemocnice. 

Tam dívence ale lékaři diagnostikovali kapavku. Rodiče Pavlínky se kvůli tomu začali podezírat z nevěry. „Manžel ke mně nesměl, protože jsem si myslela, že mě podvádí. On si zase myslel, že ho podvádím já,“ popsala paní Ivana.

Jenže pak přišly výsledky testů celé rodiny a nikdo kapavkou netrpěl. V tu dobu ale na stejném oddělení ležela jiná tříměsíční holčička také s kapavkou. Ivana se proto domnívá, že nemocnice výsledky zaměnila. Rodiče předpokládali, že lékaři Pavlínce udělají nové testy a celá situace se vysvětlí. To se ale nestalo. Podle odborníků se mohla nakazit i jinak než při porodu a to od ošetřující osoby přes nějaký předmět, například ručník.

„Ona bude mít až do 18 let v papírech napsáno, že měla kapavku a jak já jí vysvětlím, že to není pravda?“ rozzlobila se Pavlínčina maminka. Existuje naděje na vymazání záznamu, cesta je ale velmi složitá. Muselo by souhlasit zdravotnické zařízení, jenže nemocnice jakékoliv pochybení odmítá a k případu se podrobněji nechce vyjadřovat. Jedinou další cestou je pak soud. 

krapotkin ( 12. října 2021 13:11 )

Podle té fotky jde o nemocnici v Mostě a tam je možné naprosto všechno, včetně mrzačení a vraždění pacientů.

Zobrazit celou diskusi