Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Ústecku havarovalo auto: Uvnitř bylo 15 Syřanů, řidič (42) se snažil uprchnout

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
19. října 2021
22:06

Ve voze se slovenskou registrační značkou, který v pondělí havaroval poblíž Petrovic na Ústecku, bylo 15 imigrantů ze Sýrie. Dvaačtyřicetiletého řidiče, jenž se po nehodě snažil uniknout, zadržela policie v dálničním tunelu Panenská. Je podezřelý z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí policie Šárka Poláčková.

Černou dodávku nereagující na výzvy k zastavení pronásledovala v pondělí před půlnocí hlídka Celní správy ČR. Řidič auta po sjetí z dálnice D8 havaroval na lesní cestě.

„V zavazadlovém prostoru havarovaného vozu se nacházelo 15 osob cizí státní příslušnosti. Při havárii naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ uvedla mluvčí. Cizinci, mezi kterými byli tři ženy a dva nezletilí, byli eskortováni na oddělení cizinecké policie, kde bylo zjištěno, že se jedná o občany Sýrie.

Nikdo z imigrantů nepředložil cestovní doklad. „Proto vzniklo podezření, že neoprávněně vstoupili a pobývají na území České republiky,“ dodala Poláčková. S cizinci bylo zahájeno správní řízení o vyhoštění.

VIDEO: Tah z Ostravy na Opavu zastavil mohutný požár tahače.

Video  Tah z Ostravy na Opavu zastavil mohutný požár tahače.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání