Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nahlásili zmizení chlapce (5) až po půl roce: Policie po dítěti pátrá, rodiče jsou ve vězení

Autor: rc - 
19. října 2021
18:57

Záhadné zmizení vyšetřují američtí policisté. Pátrají po teprve pětiletém chlapci Elijahovi Lewisovi z města Merrimack, kterého jeho příbuzní neviděli už dlouhých šest měsíců. V souvislosti s jeho zmizením strážci zákona zadrželi jeho matku Danille Denise Dauphinaisovou (35) a jejího přítele Josepha Stapfa (30). Vyšetřovatelé dokonce podle informací britského deníku Dailu Mail kopali na rodinné zahradě!

Strach o pětiletého Elijahu Lewise mají jeho příbuzní a známí. Chlapce na policii nahlásili ve čtvrtek jako pohřešovaného poté, co ho neviděli dlouhých šest měsíců. Rodiče Danielle Denise Dauphinaisová a její přítel Joseph Stapf prý příbuzným lhali o tom, kde chlapec je. Strážcům zákona ho nenahlásili jako nezvěstného včas. V sobotu policisté pro rodiče přišli a zatkli je. Zatímco policisté pátrají po dítěti, oba dva byli obviněni porušení povinností péče, ochrany a podpory dítěte.

Podle informací britského deníku Daily Mail vyšetřovatelé na lodích pátrali v jezeře Naticook po chlapci. Do akce byl povolán i psovod, který pátral v okolí jezera. Prohledán byl jak dům, kde dítě s rodiči žilo, tak jeho pozemek. Na zahradě dokonce policisté kopali, zdali tam nenajdou ostatky nebohého chlapce. Strážci zákona však stále doufají, že se dítě najde živé a zdravé. „V tuto chvíli doufáme, že se jedná o záchrannou misi, a ne o pátrání po tělu,“ uvedl asistent generálního prokurátora Ben Agati s tím, že doufá, že zjistí, že se chlapce někdo ujal. „Právě teď je naším jediným cílem najít Elijaha a ujistit se, že je v bezpečí,“ uzavřel. Vyšetřovatelé dodali, že nevěří, že se jedná o případ útěku dítěte z domova.

VIDEO: Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání