Krvavý incident se odehrál na zastávce MHD na Americké třídě. Hádka dvou mužů tady tak vygradovala, že muž oblečený v černém náhle vytáhl pistoli a praštil s ní druhého muže (58) do obličeje. „Tím mu měl způsobit zranění, které si vyžádalo péči přivolaných záchranářů,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.   

Zatímco zraněný silně krvácel, útočník odešel. „Přitom měl do vzduchu několikrát vystřelit z krátké střelné zbraně,“ doplnila Hokrová. Vyděsil tím kolemjdoucí, nikoho dalšího ale, naštěstí, nezranil.

Policisté po střelci pátrali, ten se nakonec odpoledne sám přihlásil strážníkům. Ti jej předali policistům. „U muže policisté zajistili zbraň, která bude předána k odbornému zkoumání. Muž se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu a také testu na omamné a psychotropní látky, obě zkoušky s negativním výsledkem“ doplnila Hokrová. Policisté se incidentem i nadále zabývají.

VIDEO: V Praze střílel opilý mladík na ulici z plynovky.

Video
Video se připravuje ...

V Bartolomějské ulici v Praze kolem třetí hodiny ráno střílel mladík pod vlivem alkoholu do vzduch plynovou pistolí. PČR