Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mariňáka (†38) hledali téměř rok kvůli napadení: Teď našli jeho lebku!

Autor: ran - 
29. září 2021
15:22

10 měsíců hledali nezvěstného příslušníka britské námořní pěchoty Johna Dicka (†38), který se měl dopustit vážného napadení. Teď se ale našly vojákovy kosterní pozůstatky - lebka a začíná se vyšetřovat, co se vlastně v tomto záhadném případu stalo. 

Den poté, co bylo vyhlášeno pátrání po Johnu Dickovi (†38), zmizel ženatý mariňák neznámo kam. Podle BBC se měl před svým zmizením dopustit napadení s vážnými následky na zdraví oběti. John byl nezvěstný 10 měsíců, nyní ale policie potvrdila identitu kosterního nálezu a pátrání po muži ukončila.

Na staveništi v jednom z přístavů v anglickém Essexu se totiž v červenci našla lebka neznámého člověka. Vzhledem k tomu, že k nálezu došlo nedaleko od místa, kde byl Dick spatřen naposledy, policie šetřila, zda lebka nemohla patřit právě jemu. Testy DNA nyní odhalily, že se skutečně jedná o Dickovy pozůstatky.

Mariňákova rodina od chvíle, co se po něm slehla zem, po Johnovi neúnavně pátrala. Jejich prosby o informace vedoucí k jeho nalezení sdílelo na sociálních sítích téměř 100 tisíc lidí.   

V průběhu září se v oblasti objevily další lidské kosti, proto se čeká na další testy, které určí, zda tvořily s dříve nalezenou Dickovou lebkou původně jedno tělo. Policie zároveň chce přijít záhadě, co se vlastně stalo, na kloub.

Zarmoucená rodina mrtvého mariňáka o muži napsala, že to byl úžasný člověk. „Byl laskavý, velkorysý, spolehlivý, vtipný a zábavný. Z mnoha historek je zřejmé, že ve stejném světle ho vidělo mnoho a mnoho lidí. Každý, kdo ho poznal, se už jen díky tomu stal lepším člověkem. Johne, budeš nám navždy obrovsky chybět, milovaný tatínku, muži, synu, brácho. Srdce se nám rozpadla v prach,“ nemohou se smířit se svojí ztrátou Johnovi blízcí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání