Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jozef Ch. (†39) zemřel při policejním zákroku: Způsobil si smrtelná zranění sám?!

Autor: rix - 
22. září 2021
14:25

V případu tragicky zesnulého Jozefa Ch. (†39), který zemřel po potyčce s belgickou policií, započalo nové vyšetřování. Na veřejnost unikl spis, podle kterého si měl Slovák smrtelná zranění způsobit sám. Podle generální prokuratury je ale zpráva falešná.

K otřesnému případu policejní brutality došlo podle všeho v belgické věznici. Policisté tam měli zpacifikovat brutálním způsobem Slováka Jozefa Ch. (†39), který poté zemřel. Jedna ze strážkyň zákona navíc při děsivém činu hajlovala a pod nosem si vytvořila prsty nechvalně proslulý knír Adolfa Hitlera.

Příčina smrti nebohého Slováka je stále předmětem šetření, ale jak informoval deník Noviny.sk, před pár dny se na veřejnost dostal kontroverzní znalecký posudek. Podle tohoto spisu Jozef Ch. nezemřel na následky policejního zákroku. Smrtelná zranění si údajně měl způsobit sám

Advokát, který zastupuje rodinu zesnulého, je v šoku. „Zůstali jsme velmi překvapení, o žádné takové expertíze jsme nevěděli. Naši experti nebyli nikým kontaktováni. Není jasné, kdo tu informaci vypustil do medií,“ uvedl Lenner Dierickx. 

Mezitím už v pondělí přinesla belgická média informaci, že Generální prokurátor Ignacio De La Serna oznámil, že v případu probíhá nové vyšetřování. Žalobce varoval před unáhlenými závěry, které se týkají možných příčin smrti Jozefa Ch. Únik informací je podle prokuratury potřeba prošetřit. 

„Generální prokuratura nám potvrdila, že žádný finální závěr zatím neexistuje a zpráva, která unikla do médií, je absolutní lež,“ vysvětlil advokát Dierickx. Na letišti v Carlerio v nejbližších dnech proběhne detailní rekonstrukce případu. „Budou tam i naši experti a to bude ten moment, kdy snad dostaneme odpovědi,“ dodal advokát. 

Video  Na veřejnost se dostal kontroverzní posudek ohledně úmrtí Slováka Jozefa Ch.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání